Over Ann

Ann Soete (Kortrijk18 februari 1959) woont in het centrum van Brugge samen met haar man Igance Minne en is fiere mama van Olivier, Benedict en Charlotte. In Brugge baat ze samen met haar man en zoon Benedict muziekwinkel Rombaux uit. Ann studeerde economie aan de Ufsia en notenleer en piano aan het conservatorium te Kortrijk.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in haar stad Brugge haalde ze met de partij N-VA een goede score op de kartellijst met CD&V en werd ze gemeenteraadslid met 2.119 voorkeurstemmen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde ze als lijsttrekker voor N-VA Brugge een prachtige score: 5.620 voorkeurstemmen. Haar partij ging van twee naar tien zetels terwijl Ann fractieleidster werd van N-VA Brugge in de gemeenteraad van Brugge.

Bij de Vlaamse verkiezingen van 2014 werd Ann Soete met 23.127 voorkeursstemmen verkozen tot Vlaams Volksvertegenwoordiger. Ze behaalde 2.000 stemmen meer dan sp.a-burgemeester van Brugge, Renaat Lanudyt.

Op 1 september 2017 besliste Ann om te zetelen als onafhankelijke, dit zowel in de gemeenteraad van Brugge als in het Vlaams parlement.

Vanuit haar privé en beroep legt Ann zich in de politiek vooral toe op mobiliteit, lokale economie, toerisme en cultuur. Ook een grote luisterbereidheid naar de Bruggelingen toe kenmerkt Ann.