Over Ann

Ann Soete (Kortrijk18 februari 1959) woont in Brugge centrum samen met haar man Igance Minne en is fiere mama van Olivier, Benedict en Charlotte. In Brugge baat ze samen met haar man en zoon Benedict muziekwinkel Rombaux uit. Soete studeerde Economie aan de Ufsia en notenleer en piano aan het conservatorium te Kortrijk.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in haar stad Brugge haalde ze met de partij N-VA een goede score op de kartellijst met CD&V en werd ze gemeenteraadslid.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde ze als lijsttrekker voor N-VA Brugge een prachtige score. De N-VA ging van 2 naar 10 zetels. Ann was de voorbije 5 jaar een correcte fractieleidster en vormde met de andere fractieleden van N-VA Brugge het gezicht van de oppositie.

Bij de Vlaamse verkiezingen van 2014 werd Ann Soete verkozen met 23.127 voorkeursstemmen, tweeduizend stemmen meer dan sp.a burgemeester van Brugge Renaat Lanudyt.

1 september 2017 beslist Ann Soete te zetelen als onafhankelijke, dit zowel in de gemeenteraad in Brugge als in het Vlaams parlement.

Vanuit haar privé en beroep legt Ann zich in de politiek vooral toe op mobiliteit, lokale economie, toerisme en cultuur. Ook een grote luisterbereidheid naar de Bruggelingen toe kenmerkt Ann.