1 juli 2020

Crematorium Brugge schenkt €12.000 aan MUG-Heli

Voor het derde jaar op rij schenkt het crematorium Brugge de opbrengst uit edelmetalen aan de Stichting MUG-Heli. De Stad Brugge die het crematorium samen met uitvaartspecialist DELA uitbaat ondersteunt op die manier, in lijn met haar maatschappelijk engagement, een initiatief dat jaarlijks gemiddeld 40 mensenlevens redt.

Na een crematie blijven er regelmatig edelmetalen of metalen als titanium en staal die gebruikt worden voor protheses van bijvoorbeeld heupen en knieën over in de crematieresten. Die verdwijnen immers niet volledig tijdens het crematieproces. Na de crematie worden de metalen uit de asresten verwijderd waarop ze worden overgenomen door een gespecialiseerd bedrijf dat ze verwerkt tot bijvoorbeeld nieuwe protheses.

Uitvaartspecialist DELA en de Stad Brugge hebben een publiek-private samenwerking in de uitbating van het crematorium van Brugge. Jaarlijks worden gemiddeld zo’n 6000 crematies uitgevoerd. Elk jaar opnieuw beslissen ze samen aan welk goed doel uit de regio de opbrengsten geschonken zullen worden. Net als de voorbije twee jaar viel de keuze van het crematorium van Brugge op de Stichting MUG-Heli.

Het belang van de MUG-helikopter

Vertrekkend vanuit zijn basislocatie, in het AZ Sint-Jan in Brugge, kan de MUG-helikopter binnen de 15 minuten landen in heel West-Vlaanderen, een groot stuk van Oost-Vlaanderen en in Zeeland. Het belang van de MUG-helikopter is gigantisch, maar ze blijft ondergesubsidieerd en overleeft op dergelijke giften. Als stadsbestuur zijn we dan ook bijzonder verheugd dat we via ons crematorium opnieuw mee kunnen bijdragen tot het helpen in stand houden.

We kiezen er bewust voor om een lokaal initiatief te steunen, gezien onze lokale verankering. De Stichting MUG-Heli moet het doen zonder federale steun en is dus aangewezen op sponsoring, naast de steun van de provincie en gemeenten. De schenking van 12.000 euro is voor hen dan ook meer dan welkom.

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

UPDATE: trouwen in Brugge tijdens 2e Corona-golf

Deze namiddag communiceerde federaal premier Sophie Wilmès over nieuwe verstrengingsmaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Voor huwelijken wordt het aantal personen dat aanwezig mag zijn opnieuw gereduceerd van 200 naar 100. Voor huwelijken in Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Helft van geboorteaangiftes in Brugse ziekenhuizen

Sinds april 2019 kunnen ouders van pasgeboren kindjes in het AZ Sint-Jan of het AZ Sint-Lucas meteen ook al geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. De klantvriendelijke oplossing die het Huis van de Bruggeling aanbiedt slaat Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Begrafenis of huwelijk na 18 mei met max. 30 personen

De ‘nationale veiligheidsraad’ communiceerde eerder deze namiddag dat er vanaf maandag 18 mei weer wat meer mensen aanwezig kunnen zijn bij een huwelijk of begrafenisplechtigheid.  Vanaf komende maandag zullen die kunnen plaatsvinden in aanwezigheid van Lees verder…