17 juni 2020

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in te halen in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. 

Video-reportage Focus-WTV: klik hier.

De coronacrisis heeft een enorme impact op onze kinderen en jongeren. Sommigen hebben daarbij – door het sluiten van de scholen – een leerachterstand opgelopen. Bij anderen is de bestaande kloof dan weer vergroot.

Het risico bestaat dat deze gezondheidscrisis ook een kansencrisis wordt. Dat mogen we niet laten gebeuren. Daarom organiseren we ook in Brugge zomerscholen. Die zijn ideaal om de leerachterstand zoveel mogelijk weg te werken en ervoor te zorgen dat iedereen met gelijke kansen aan het nieuwe schooljaar kan beginnen.

De leerkampen combineren leren met een aanvullend programma. Er wordt ernstig gewerkt aan schoolse vaardigheden, maar er is zeker ook ruimte voor meer ontspannende, leerrijke activiteiten.

Leertrajecten op maat

Het uitgangspunt is werken op maat; voor elk kind wordt dus gekeken wat de leernoden zijn. De lessen worden gegeven door de studenten van de lerarenopleiding van Howest Brugge, ondersteund door de TOL en docenten van Howest Brugge. De Tol is het expertisecentrum rond leren in Brugge. Hun professionals ondersteunen de leerlingen van de zomerklas, zodat er op maat en individueel gewerkt wordt.

Omwille van corona konden verschillende studenten van de lerarenopleiding van Howest hun stage niet afwerken. Zij engageren zich nu voor de zomerklassen. Ze worden begeleid door de docenten van Howest. Een win-win voor de Brugse leerlingen en de studenten van Howest.

Gratis voor elk kind

De zomerklassen zijn gratis voor iedereen. Bij inschrijving betaalt men een borg van vijftig euro, die men terugkrijgt als de leerling elke dag aanwezig is geweest. Aan de leerkrachten uit het Brugse onderwijs zal gevraagd worden welke leerlingen het meest baat hebben bij een deelname.

De zomerklassen gaan door van 17 augustus tot 28 augustus in de gebouwen van het Kunsthumaniora in de Arsenaalstraat en op de campus Howest in de St-Jorisstraat.

Alle Brugse basisscholen krijgen in de loop van volgende week folders (zie afbeelding) om uit te delen aan hun leerlingen. Zo kan iedereen met gelijke kansen aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Inschrijven via www.tol.be.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…

Onderwijs Brugge

Start renovatiewerkzaamheden Conservatorium (+video)

Op maandag 8 juni zijn de renovatiewerkzaamheden aan het Conservatorium gestart. Naast energiebesparende maatregelen gaat ook heel veel aandacht naar het optimaliseren van bruikbare ruimte en investeren in aanstormende Brugse artistieke talenten. Deze voormiddag ging Lees verder…