10 juni 2020

Start renovatiewerkzaamheden Conservatorium (+video)

Op maandag 8 juni zijn de renovatiewerkzaamheden aan het Conservatorium gestart. Naast energiebesparende maatregelen gaat ook heel veel aandacht naar het optimaliseren van bruikbare ruimte en investeren in aanstormende Brugse artistieke talenten. Deze voormiddag ging ik samen met schepen van patrimonium, Minou Esquenet, en de verzamelde pers een kijkje nemen. De werken zullen lopen tot eind 2021. 

Video-reportage Focus-WTV: klik hier

Het gebouw in de Sint-Jakobsstraat is één van de vele bijzondere locaties in de stad. In 1742 verrees hier een stijlvol stadspaleis door de heer Albert Claesman. Het woonhuis is gebouwd volgens het Franse principe ‘entre cour et jardin’. Dit typeert nog steeds het herenhuis. Sinds 1974 is het stedelijk Conservatorium van Brugge beschermd als monument.

Investeren in Brugse talenten

Stad Brugge wil het gebruik door studenten, leerkrachten, directie en bezoekers van dit gebouw verbeteren en tegelijkertijd ook een aantal aanpassingswerkzaamheden doorvoeren. Zo wordt er onder meer geïnvesteerd in de akoestiek van de klaslokalen, in een polyvalente zaal, in een administratieve ruimte, personeelslokalen en een muziekklas die kan opgedeeld worden.

Het Conservatorium verdient absoluut om gekoesterd te worden door het stadsbestuur. De school is gerenommeerd tot ver buiten Brugge omwille van haar voortreffelijke opleidingen en voor het voortbrengen van fenomenale artiesten die als ambassadeurs voor de stad de wereld veroveren met woord, dans en muziek. Deze fantastische school geniet dan ook de volle aandacht van het stadsbestuur dat wil investeren in haar (toekomstige) ambassadeurs.

Energiebesparende maatregelen

Er wordt van het momentum ook gebruik gemaakt om maximaal in te zetten op energiebesparende maatregelen en een betere toegankelijkheid. Volgende werken worden het komende anderhalf jaar uitgevoerd:

  • isoleren waar mogelijk
  • LED-verlichting plaatsen
  • ramen vervangen of voorzetramen plaatsen
  • nieuwe verwarmingsinstallatie (vloerverwarming + convectoren) installeren
  • ventilatie met warmterecuperatie installeren
  • plaatsen van zonnepanelen
  • recupereren van regenwater

De werken zullen lopen tot eind 2021.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…