11 mei 2020

UPDATE: huwen in aanwezigheid van ouders en getuigen

Vanaf heden zal het stadsbestuur van Brugge ook weer de mogelijkheid geven aan de ouders van een echtpaar om aanwezig te zijn bij het huwelijk van hun zoon of dochter. Tot en met afgelopen weekend mochten enkel het echtpaar, de getuigen (maximum 4), de ambtenaar van de burgerlijke stand en de schepen aanwezig zijn. Voor begrafenissen is er nog geen sprake van een versoepeling.

De ‘Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten‘ communiceerde eerder vandaag de versoepeling in de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad. Het Brugse stadsbestuur volgt het advies en zal vanaf heden ook de ouders van het echtpaar toelaten om – net als de getuigen – fysiek aanwezig te zijn.

Voor andere familie en vrienden toe te laten is het nog te vroeg, maar elk echtpaar is vrij om hun huwelijk te livestreamen met het thuisfront of op te nemen.

Voor begrafenissen is er nog geen sprake van een versoepeling. Daar zijn nog steeds maximum 15 personen toegestaan bij de uitvaart.

Meer info bij de dienst huwelijken: samenleven@brugge.be 

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

Steeds meer online en telefonische dienstverlening in Brugge

De Stad Brugge verwerkte in het jaar 2020 via het stedelijk meldpunt maar liefst 11.411 meldingen. Dat is opnieuw een stijging tegenover de voorbije jaren. Bruggelingen kiezen daarbij steeds meer voor digitale kanalen. Het stedelijk Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Verlopen concessies op Brugse begraafplaatsen

Sinds gisteren, donderdag 1 april, kan men aan de ingang van alle Brugse begraafplaatsen de lijsten raadplegen met daarop de aankondiging van de concessies die voor 31 december 2021 vervallen op de begraafplaats in kwestie. Die Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Centrale begraafplaats krijgt digitale zuil voor opzoekingen

Sinds maandag 22 maart is een elektronische zuil beschikbaar op de Centrale Begraafplaats van Stad Brugge. Dankzij die zuil zullen bezoekers ter plaatse vlot een graf kunnen opzoeken. Een grote verbetering inzake klantvriendelijkheid!  Tot op Lees verder…