6 mei 2020

KSO brengt opleiding ‘hedendaagse dans’ naar Brugge

Het succes van het Brugse Kunsthumaniora (KSO) is onmiskenbaar. Onder het directeurschap van Jo Decoster werd de school in haar eer hersteld en groeide het leerlingenaantal stelselmatig. Dit schooljaar kwamen er 50 nieuwe leerlingen bij, goed voor een stijging van 6,97% ten opzichte van het schooljaar 2018-2019. Ook qua aanbod zet het grote stappen. Komend schooljaar zal het als enige secundaire school in West-Vlaanderen de nieuwe opleiding ‘hedendaagse dans’ aanbieden. 

Vanaf 1 september 2020 biedt Kunsthumaniora Brugge als enige onderwijsinstelling in West-Vlaanderen de nieuwe opleiding ‘hedendaagse dans’ aan. De richting bestaat uit technische lessen zoals klassiek ballet, pilates, hedendaagse en moderne dans in combinatie met creatieve vakken zoals performance, improvisatie en compositie. Daarnaast ligt de focus ook nog steeds op de algemene vorming voor tal van andere toekomstmogelijkheden.

De opleiding is een complete vooropleiding voor het hoger onderwijs dans. Ze is artistiek en de inspiratie ligt bij internationale dansgezelschappen. Daarom verbinden we ons ook aan het festival ‘December Dance’ en de werking van het Cultuurcentrum Brugge.

De lesgevers zijn dansdocenten met verschillende achtergronden en laten de leerlingen toe om hun eigen dansidentiteit te ontwikkelen. De danslessen vinden plaats in de compleet uitgeruste danszalen van Sport Vlaanderen Brugge.

De toelatingsproeven voor deze dansopleiding vinden plaats in juli en augustus, afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Meer info: http://www.kunsthumaniorabrugge.be/studierichting/hedendaagse-dans

– Copyright foto: Alain Fransen –

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…