6 mei 2020

KSO brengt opleiding ‘hedendaagse dans’ naar Brugge

Het succes van het Brugse Kunsthumaniora (KSO) is onmiskenbaar. Onder het directeurschap van Jo Decoster werd de school in haar eer hersteld en groeide het leerlingenaantal stelselmatig. Dit schooljaar kwamen er 50 nieuwe leerlingen bij, goed voor een stijging van 6,97% ten opzichte van het schooljaar 2018-2019. Ook qua aanbod zet het grote stappen. Komend schooljaar zal het als enige secundaire school in West-Vlaanderen de nieuwe opleiding ‘hedendaagse dans’ aanbieden. 

Vanaf 1 september 2020 biedt Kunsthumaniora Brugge als enige onderwijsinstelling in West-Vlaanderen de nieuwe opleiding ‘hedendaagse dans’ aan. De richting bestaat uit technische lessen zoals klassiek ballet, pilates, hedendaagse en moderne dans in combinatie met creatieve vakken zoals performance, improvisatie en compositie. Daarnaast ligt de focus ook nog steeds op de algemene vorming voor tal van andere toekomstmogelijkheden.

De opleiding is een complete vooropleiding voor het hoger onderwijs dans. Ze is artistiek en de inspiratie ligt bij internationale dansgezelschappen. Daarom verbinden we ons ook aan het festival ‘December Dance’ en de werking van het Cultuurcentrum Brugge.

De lesgevers zijn dansdocenten met verschillende achtergronden en laten de leerlingen toe om hun eigen dansidentiteit te ontwikkelen. De danslessen vinden plaats in de compleet uitgeruste danszalen van Sport Vlaanderen Brugge.

De toelatingsproeven voor deze dansopleiding vinden plaats in juli en augustus, afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Meer info: http://www.kunsthumaniorabrugge.be/studierichting/hedendaagse-dans

– Copyright foto: Alain Fransen –

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Nieuw logo stedelijk basisonderwijs

Deze voormiddag werd het nieuwe logo van het stedelijk basisonderwijs in Brugge voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de directeurs van de verschillende stedelijke basisscholen, Jasper Pillen (die volgende maand aantreedt als mijn opvolger) en Lees verder…

Onderwijs Brugge

Nieuwe directeurs voor SNT en Conservatorium

Sinds 1 mei 2021 is Bart Naessens aan de slag als nieuwe directeur van het Stedelijk Conservatorium Brugge (SCB). Maar ook voor het Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT) kondigt zich een directeurswissel aan. Op 1 juni Lees verder…

Onderwijs Brugge

Club Brugge & KTA Brugge: “Geef racisme de rode kaart!”

In het KTA Brugge wordt in het kader van het ‘Foundation Project Club Brugge’ door 1800 leerlingen al een hele week gewerkt rond de thema’s racisme, discriminatie en gelijkheid. Minister van Gelijke Kansen Bart Somers, Lees verder…