4 mei 2020

Affiches van mensen met dementie kleuren Brugge

“Wij geven niet op vanuit ons kot”: met die slogan en bijhorende affiches palmt het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) dezer dagen de Brugse straten in. De affiches zijn het resultaat van een sociaal-artistiek kunstproject voor mensen met dementie, met de steun van onder andere Academie Brugge (deeltijds kunstonderwijs), Dementievriendelijk Brugge en welzijnsvereniging Mintus.

Met dit project wil de Stedelijke Academie mensen met dementie in onze stad zichtbaar maken als volwaardige medeburgers. Hun ziekte heeft een forse invloed op hun leven en de omgang met anderen, maar ze zijn in staat tot prachtige dingen. Via kunstateliers kunnen ze hun creativiteit botvieren met klei, verf, potlood en papier. Dit gebeurt in principe wekelijks, maar door de coronacrisis werd de werking stilgelegd. De deelnemers kregen de vraag om hun opdracht thuis verder af te werken. Met succes, zo blijkt.

Nu het openbare leven grotendeels stilligt, wil de affichecampagne een boodschap van hoop tot bij de burgers brengen. De affiches, met daarop creaties van mensen met dementie, vertalen dat idee op een hartverwarmende manier.

De affiches zijn vanaf vandaag te ontdekken in jouw buurtwinkel, apotheker,… Een fantastisch initiatief!

Virtuele tentoonstelling

Tot slot, wie in tijden van Corona het kunstatelier van mensen met dementie wilt ontdekken, hoeft hiervoor niet de deur uit. Een virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge (klik hier) leidt de bezoeker doorheen een galerij met tal van werken.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Nieuw logo stedelijk basisonderwijs

Deze voormiddag werd het nieuwe logo van het stedelijk basisonderwijs in Brugge voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de directeurs van de verschillende stedelijke basisscholen, Jasper Pillen (die volgende maand aantreedt als mijn opvolger) en Lees verder…

Onderwijs Brugge

Nieuwe directeurs voor SNT en Conservatorium

Sinds 1 mei 2021 is Bart Naessens aan de slag als nieuwe directeur van het Stedelijk Conservatorium Brugge (SCB). Maar ook voor het Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT) kondigt zich een directeurswissel aan. Op 1 juni Lees verder…

Onderwijs Brugge

Club Brugge & KTA Brugge: “Geef racisme de rode kaart!”

In het KTA Brugge wordt in het kader van het ‘Foundation Project Club Brugge’ door 1800 leerlingen al een hele week gewerkt rond de thema’s racisme, discriminatie en gelijkheid. Minister van Gelijke Kansen Bart Somers, Lees verder…