4 mei 2020

Affiches van mensen met dementie kleuren Brugge

“Wij geven niet op vanuit ons kot”: met die slogan en bijhorende affiches palmt het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) dezer dagen de Brugse straten in. De affiches zijn het resultaat van een sociaal-artistiek kunstproject voor mensen met dementie, met de steun van onder andere Academie Brugge (deeltijds kunstonderwijs), Dementievriendelijk Brugge en welzijnsvereniging Mintus.

Met dit project wil de Stedelijke Academie mensen met dementie in onze stad zichtbaar maken als volwaardige medeburgers. Hun ziekte heeft een forse invloed op hun leven en de omgang met anderen, maar ze zijn in staat tot prachtige dingen. Via kunstateliers kunnen ze hun creativiteit botvieren met klei, verf, potlood en papier. Dit gebeurt in principe wekelijks, maar door de coronacrisis werd de werking stilgelegd. De deelnemers kregen de vraag om hun opdracht thuis verder af te werken. Met succes, zo blijkt.

Nu het openbare leven grotendeels stilligt, wil de affichecampagne een boodschap van hoop tot bij de burgers brengen. De affiches, met daarop creaties van mensen met dementie, vertalen dat idee op een hartverwarmende manier.

De affiches zijn vanaf vandaag te ontdekken in jouw buurtwinkel, apotheker,… Een fantastisch initiatief!

Virtuele tentoonstelling

Tot slot, wie in tijden van Corona het kunstatelier van mensen met dementie wilt ontdekken, hoeft hiervoor niet de deur uit. Een virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge (klik hier) leidt de bezoeker doorheen een galerij met tal van werken.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…