30 april 2020

Schepen van onderwijs daagt leerlingen Brugs kunstenonderwijs uit

In heel Vlaanderen openen al wekenlang mensen om 20u hun ramen om te applaudisseren voor de helden van de zorgsector en voor elkaars inspanning om in hun kot te blijven. Hier en daar maakt applaus plaats voor een trompettist, voor het mooie geluid van een saxofoon of voor een warme stem. “Het is hartverwarmend om in de verte een gitarist te horen spelen voor de buurt,” aldus schepen Ann Soete.

Als schepen van onderwijs in één van de grootste kunststeden van Europa roept Ann Soete de leerlingen van het Stedelijk Conservatorium Brugge, het secundair kunstenonderwijs en aan de Stedelijke Academie op om hun talenten aan te wenden en mee te doen: “Ik zou bijzonder ontroerd zijn als ik in de verte plots ‘Un Giorno All’ Improvviso’ zou horen zingen, een pianist ‘Mia’ zou horen spelen voor heel de buurt, of op weg naar de winkel een kunstwerk ter ere van de helden van de zorg zou zien.”

“Muziek en kunst hebben een helend karakter, doen mensen stilstaan en nadenken,” aldus Soete. Ze daagt samen met de directeurs van het KSO (Jo Decoster), het Conservatorium (Michaël Vancraeynest en Mark Lambrecht) en de Stedelijke Academie (Joost Goethals) de Brugse leerlingen uit om uit hun comfortzone te treden en trots hun talenten te delen met de hashtag #kunstgeefthoop.

Please follow and like us:
Categorieën: Algemeen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Op stap met vzw Wieder

Begin februari was ik als schepen te gast bij de Brugse vzw Wieder, waar dag in dag uit gewerkt wordt rond armoedebestrijding. Ik was er op uitnodiging van de Brugse Vrijwilligerscentrale in het kader van Lees verder…

Algemeen

vzw Wieder bestrijdt Brugse armoede

Deze namiddag was ik als schepen te gast bij de Brugse vzw Wieder, waar dag in dag uit gewerkt wordt rond armoedebestrijding. Ik was er op uitnodiging van de Brugse Vrijwilligerscentrale in het kader van Lees verder…

Algemeen

BRUSK, de nieuwe Brugse tentoonstellingshal, voorgesteld

Deze vooravond heeft het gemeentebestuur de plannen voorgesteld van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal die tevens ook een ontmoetingsplek wordt. BRUSK wordt gebouwd naast het Groeningemuseum, op de Garenmarkt. Onderaan dit artikel vindt u twee video’s Lees verder…