30 april 2020

Schepen van onderwijs daagt leerlingen Brugs kunstenonderwijs uit

In heel Vlaanderen openen al wekenlang mensen om 20u hun ramen om te applaudisseren voor de helden van de zorgsector en voor elkaars inspanning om in hun kot te blijven. Hier en daar maakt applaus plaats voor een trompettist, voor het mooie geluid van een saxofoon of voor een warme stem. “Het is hartverwarmend om in de verte een gitarist te horen spelen voor de buurt,” aldus schepen Ann Soete.

Als schepen van onderwijs in één van de grootste kunststeden van Europa roept Ann Soete de leerlingen van het Stedelijk Conservatorium Brugge, het secundair kunstenonderwijs en aan de Stedelijke Academie op om hun talenten aan te wenden en mee te doen: “Ik zou bijzonder ontroerd zijn als ik in de verte plots ‘Un Giorno All’ Improvviso’ zou horen zingen, een pianist ‘Mia’ zou horen spelen voor heel de buurt, of op weg naar de winkel een kunstwerk ter ere van de helden van de zorg zou zien.”

“Muziek en kunst hebben een helend karakter, doen mensen stilstaan en nadenken,” aldus Soete. Ze daagt samen met de directeurs van het KSO (Jo Decoster), het Conservatorium (Michaël Vancraeynest en Mark Lambrecht) en de Stedelijke Academie (Joost Goethals) de Brugse leerlingen uit om uit hun comfortzone te treden en trots hun talenten te delen met de hashtag #kunstgeefthoop.

Please follow and like us:
Categorieën: Algemeen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Beste wensen voor 2020!!!

Graag wens ik u en uw geliefden een fantastisch 2020 toe! 🙂 Please follow and like us:

Algemeen

Stad Brugge strijdt mee tegen mensenhandel

💙 “We gaan met z’n allen voor een warmere wereld.” 💙 Gisteren kleurde het Brugse stadhuis blauw om meer aandacht te vragen voor de strijd tegen (internationale) mensenhandel en om haar steun aan alle slachtoffers te onderstrepen. Lees verder…

Algemeen

‘Buurt aan de Beurt’ groot succes!

Van zondag 24 maart tot en met gisteren, zondag 7 juli trok, het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. We maakten er kennis met de Bruggelingen en versterkten onze relatie met hen. Het stadsbestuur kwam niet alleen Lees verder…