22 april 2020

Brugse relatiegeschenken in een nieuw jasje

In het schepencollege van maandag werd een voorstel van schepenen Ann Soete en Mercedes Van Volcem (Open Vld PLUS) goedgekeurd waarin de relatiegeschenken van de stad Brugge naar aanleiding van mijlpalen in het leven van Bruggelingen een nieuwe invulling kregen. “De nieuwe relatiegeschenken zijn meer op maat en krijgen een mooi Brugs en duurzaam tintje,” aldus schepenen Soete en Van Volcem. 

Voor verschillende belangrijke momenten in het leven van Bruggelingen biedt de stad een aandenken aan. Met de Open Vld PLUS-slogan “een betere motor voor Brugge” in het achterhoofd hebben schepenen Soete en Van Volcem een evaluatie gemaakt van die relatiegeschenken. Hoe kunnen die bijdragen tot een betere lokale economie?

“We gingen voor elke mijlpaal in het leven van de Bruggelingen op zoek naar een gepast relatiegeschenk,” aldus schepen Van Volcem. “Wat voor ons als liberalen heel belangrijk is, is dat die attenties ook een boost kunnen geven aan de Brugse economie of bijdragen tot het Brugse leefmilieu,” voegt schepen Soete daaraan toe.

Die oefening resulteerde in een voorstel dat afgelopen maandag in het schepencollege besproken werd en waarrond een consensus gevonden werd met de coalitiepartners.

Huwelijken:
Bovenop het huidige kunstwerk van Maud Bekaert en het ingekaderde gedicht van Peter Verhelst zal het echtpaar ook een cultuurbon (€25), een bon voor de lokale handel (€25) of een aan te planten boom cadeau krijgen.

Huwelijksjubilea:
Voor koppels die hun huwelijksjubileum (goud, diamant, briljant, platina en albast) vieren zal het stadsbestuur een cultuurbon (€100), een bon voor de lokale handel (€120), aan te planten boom of €100 cash ontvangen.

100-jarigen
Brugse inwoners die hun 100e verjaardag vieren zullen voortaan als geschenk van de stad Brugge een bon voor de lokale handel t.w.v. €120 of €100 cash ontvangen. Daarnaast ontvangen ze sowieso een mooi boeket.

Voor elke verjaardag na 100 jaar krijgt de inwoner een bon voor de lokale handel t.w.v. €50 en een mooi boeket.

Geboorten
De ouders van pasgeboren kinderen zullen ook een gepast relatiegeschenk krijgen. De concrete invulling daarvan wordt besproken met de jeugddienst.

Rijbewijs
Voor jongeren die hun rijbewijs behalen, zal de stad ook een attentie voorzien. De concrete invulling daarvan wordt besproken met de preventiedienst.

Overlijdens
Bij het overlijden van een Bruggeling zal de stad een kaartje bezorgen via de betrokken begrafenisondernemer. Hoe dat kaartje er zal uitzien wordt samen met de dienst Communicatie & Citymarketing uitgewerkt.

De concrete uitwerking zal zo snel mogelijk gebeuren door de betrokken diensten.

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

Steeds meer online en telefonische dienstverlening in Brugge

De Stad Brugge verwerkte in het jaar 2020 via het stedelijk meldpunt maar liefst 11.411 meldingen. Dat is opnieuw een stijging tegenover de voorbije jaren. Bruggelingen kiezen daarbij steeds meer voor digitale kanalen. Het stedelijk Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Verlopen concessies op Brugse begraafplaatsen

Sinds gisteren, donderdag 1 april, kan men aan de ingang van alle Brugse begraafplaatsen de lijsten raadplegen met daarop de aankondiging van de concessies die voor 31 december 2021 vervallen op de begraafplaats in kwestie. Die Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Centrale begraafplaats krijgt digitale zuil voor opzoekingen

Sinds maandag 22 maart is een elektronische zuil beschikbaar op de Centrale Begraafplaats van Stad Brugge. Dankzij die zuil zullen bezoekers ter plaatse vlot een graf kunnen opzoeken. Een grote verbetering inzake klantvriendelijkheid!  Tot op Lees verder…