18 maart 2020

CORONA UPDATE: Brugse huwelijken

De nieuwe aangekondigde maatregelen die vanaf vrijdag 18 maart om 12u van kracht zullen zijn, hebben ook een impact op de Brugse huwelijken. Voor zoveel mogelijk huwelijken zal overgegaan worden tot uitstel. Voor wie uitstel geen optie is, zal het huwelijk voltrokken worden zonder publiek. 

In navolging van de nieuwe maatregelen die straks om 12u van kracht zijn, heeft het stadsbestuur een evaluatie gemaakt van wat dit betekent voor de Brugse huwelijken die gepland staan de komende weken.

Omdat “alle bijeenkomsten buiten gezinsverband” verboden zijn, gaan we trachten zoveel mogelijk huwelijken uit te stellen. Daarom zullen alle echtparen met een gepland huwelijk in de komende weken vandaag nog opgebeld worden met volgende vraag:

Wenst u over te gaan tot uitstel van uw geplande huwelijk?

Indien het echtpaar echt wenst te trouwen op het voorziene moment, dan zal het huwelijk alsnog voltrokken worden, maar enkel in aanwezigheid van het echtpaar, de schepen en de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Hoe spijtig het ook is, geen enkele vorm van publiek zal toegestaan worden bij de huwelijken die toch nog voltrokken worden. Geen ouders, geen kinderen en niet onbelangrijk, ook GEEN getuigen. Daar zal het stadsbestuur geen enkele uitzondering voor toestaan.

Een bijkomende waarschuwing: elke vorm van samenkomen voor of na het huwelijk buiten de Gotische Zaal van het stadhuis of elders zijn uiteraard verboden en strafbaar zoals door de federale overheid gecommuniceerd.

Waarom laten we de ruimte om alsnog te huwen? Voor sommige koppels kan het gaan om een heel speciale datum, maar nog belangrijker: voor anderen is het bijvoorbeeld een vereiste om voor een bepaalde reden een huwelijkscontract te kunnen voorleggen.

Voorlopig gelden deze nieuwe maatregelen voor alle huwelijken die tot en met 5 april voorzien zijn.

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

UPDATE: trouwen in Brugge tijdens 2e Corona-golf

Deze namiddag communiceerde federaal premier Sophie Wilmès over nieuwe verstrengingsmaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Voor huwelijken wordt het aantal personen dat aanwezig mag zijn opnieuw gereduceerd van 200 naar 100. Voor huwelijken in Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Crematorium Brugge schenkt €12.000 aan MUG-Heli

Voor het derde jaar op rij schenkt het crematorium Brugge de opbrengst uit edelmetalen aan de Stichting MUG-Heli. De Stad Brugge die het crematorium samen met uitvaartspecialist DELA uitbaat ondersteunt op die manier, in lijn Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Helft van geboorteaangiftes in Brugse ziekenhuizen

Sinds april 2019 kunnen ouders van pasgeboren kindjes in het AZ Sint-Jan of het AZ Sint-Lucas meteen ook al geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. De klantvriendelijke oplossing die het Huis van de Bruggeling aanbiedt slaat Lees verder…