13 maart 2020

UPDATE: alle scholen gaan dicht!

Alle scholen gaan onherroepelijk dicht om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Leerlingen van het stedelijk onderwijs, en hun ouders, vinden alle nodige informatie terug in dit bericht. 

Het stadsbestuur ontving van de federale overheid volgende richtlijnen:

“De lessen worden opgeschort. Er zal kinderopvang worden georganiseerd, zeker voor de kinderen van medisch en gezondheidspersoneel en gezagsafdelingen (openbare veiligheid). Kinderen voor wie er geen andere opvangoplossing is dan het inschakelen van ouderen, zullen ook terecht kunnen in de scholen.”

Het stadsbestuur past volgende zaken toe inzake haar onderwijs.

SNT

Alle lessen worden vanaf zaterdag 14 maart opgeschort. Ook alle andere activiteiten worden geschorst of verplaatst. Voor sommige opleidingen (informatica en fotografie) wordt gekeken of een online alternatief mogelijk is.

Voorlopig geldt de maatregel tot en met 4 april. De paasvakantie loopt van 6 tot en met 19 april. Zonder tegenbericht hernemen de lessen op maandag 20 april.

Stedelijke Academie en Stedelijk Conservatorium: 

De lessen worden vanaf vandaag geschorst. Ook de lessen die vanavond gepland stonden, gaan dus niet door. Tot en met de paasvakantie zijn er dus geen lessen. Tot nader order worden de lessen hervat op maandag 20 april.

In geen van beide scholen zal opvang voorzien worden, aangezien ze onderwijs aanbieden buiten de klassieke schooluren.

Stedelijke basisscholen:

De scholen blijven dicht tot en met 3 april. Daarna volgt de paasvakantie en uiteraard zijn de scholen ook dan gesloten. Zonder tegenbericht of een verlenging van de maatregelen worden de lessen hervat op maandag 20 april.

We dringen er wel op aan dat u als ouder uw verantwoordelijkheid neemt om uw kinderen slechts in uiterste nood naar school te laten komen, gezien de ernst van de situatie.

  • De voorschoolse opvang en naschoolse opvang vallen weg.
  • Er is opvang op school van 8 tot 16 u.
  • Deze opvang wordt verzorgd door onderwijzend personeel.
  • Er zijn geen maaltijden voorzien.
  • Er wordt geen intern busvervoer georganiseerd.
  • Er wordt geen leerstof aangeboden.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de directie van uw school.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Nieuw logo stedelijk basisonderwijs

Deze voormiddag werd het nieuwe logo van het stedelijk basisonderwijs in Brugge voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de directeurs van de verschillende stedelijke basisscholen, Jasper Pillen (die volgende maand aantreedt als mijn opvolger) en Lees verder…

Onderwijs Brugge

Nieuwe directeurs voor SNT en Conservatorium

Sinds 1 mei 2021 is Bart Naessens aan de slag als nieuwe directeur van het Stedelijk Conservatorium Brugge (SCB). Maar ook voor het Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT) kondigt zich een directeurswissel aan. Op 1 juni Lees verder…

Onderwijs Brugge

Club Brugge & KTA Brugge: “Geef racisme de rode kaart!”

In het KTA Brugge wordt in het kader van het ‘Foundation Project Club Brugge’ door 1800 leerlingen al een hele week gewerkt rond de thema’s racisme, discriminatie en gelijkheid. Minister van Gelijke Kansen Bart Somers, Lees verder…