13 maart 2020

Huwelijken en begrafenissen enkel in intieme kring

Vanaf heden zullen begrafenissen en huwelijken in de stad Brugge enkel in intieme kring kunnen plaatsvinden. Wie tussen nu en 3 april dus van plan was om te trouwen, zal dat in Brugge dus nog kunnen doen, maar enkel in zeer beperkte entourage. Ook begrafenissen zullen qua omvang beperkt worden. 

Wie in de komende weken wilde trouwen, zal het ja-woord dus niet moeten uitstellen. Schepen Soete: “Grote huwelijksfeesten zijn al niet meer mogelijk en heel wat dromen vallen zo in het water. Als stadsbestuur willen we datgene wat het belangrijkste is, namelijk in het huwelijk treden, niet ook nog ontnemen aan een gelukkig echtpaar.”

Bij elk huwelijk zijn tussen nu en 3 april enkel volgende mensen welkom:

  • burgemeester/schepen
  • ambtenaar van de burgerlijke stand
  • het echtpaar
  • getuigen
  • naaste familie

De maatregel gaat van kracht vanaf morgen, zaterdag 14 maart en loopt voorlopig tot en met vrijdag 3 april. In Brugge gaat het zo over in totaal 20 huwelijken.

Merk op: kerkelijke huwelijken vallen hier niet onder en kunnen sowieso niet doorgaan.

Ook begrafenissen in intieme kring

Ook begrafenissen zullen er de komende weken anders gaan uitzien. Ook daar wordt enkel de heel intieme kring toegelaten. Dit geldt zowel voor religieuze als niet-religieuze begrafenissen. Koffietafels of achterna samen dineren is eveneens niet mogelijk.

Ook deze maatregel gaat van kracht vanaf morgen, zaterdag 14 maart en loopt voorlopig tot en met vrijdag 3 april.

Schepen Soete: “We vragen en rekenen hiervoor op de burgerzin en maatschappelijke verantwoordelijkheid van al wie een echtpaar of overledene lief is. Er komt nog tijd genoeg om elkaar uitbundig of troostvol vast te nemen, maar die tijd is niet vandaag.”

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

Steeds meer online en telefonische dienstverlening in Brugge

De Stad Brugge verwerkte in het jaar 2020 via het stedelijk meldpunt maar liefst 11.411 meldingen. Dat is opnieuw een stijging tegenover de voorbije jaren. Bruggelingen kiezen daarbij steeds meer voor digitale kanalen. Het stedelijk Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Verlopen concessies op Brugse begraafplaatsen

Sinds gisteren, donderdag 1 april, kan men aan de ingang van alle Brugse begraafplaatsen de lijsten raadplegen met daarop de aankondiging van de concessies die voor 31 december 2021 vervallen op de begraafplaats in kwestie. Die Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Centrale begraafplaats krijgt digitale zuil voor opzoekingen

Sinds maandag 22 maart is een elektronische zuil beschikbaar op de Centrale Begraafplaats van Stad Brugge. Dankzij die zuil zullen bezoekers ter plaatse vlot een graf kunnen opzoeken. Een grote verbetering inzake klantvriendelijkheid!  Tot op Lees verder…