13 maart 2020

Huwelijken en begrafenissen enkel in intieme kring

Vanaf heden zullen begrafenissen en huwelijken in de stad Brugge enkel in intieme kring kunnen plaatsvinden. Wie tussen nu en 3 april dus van plan was om te trouwen, zal dat in Brugge dus nog kunnen doen, maar enkel in zeer beperkte entourage. Ook begrafenissen zullen qua omvang beperkt worden. 

Wie in de komende weken wilde trouwen, zal het ja-woord dus niet moeten uitstellen. Schepen Soete: “Grote huwelijksfeesten zijn al niet meer mogelijk en heel wat dromen vallen zo in het water. Als stadsbestuur willen we datgene wat het belangrijkste is, namelijk in het huwelijk treden, niet ook nog ontnemen aan een gelukkig echtpaar.”

Bij elk huwelijk zijn tussen nu en 3 april enkel volgende mensen welkom:

  • burgemeester/schepen
  • ambtenaar van de burgerlijke stand
  • het echtpaar
  • getuigen
  • naaste familie

De maatregel gaat van kracht vanaf morgen, zaterdag 14 maart en loopt voorlopig tot en met vrijdag 3 april. In Brugge gaat het zo over in totaal 20 huwelijken.

Merk op: kerkelijke huwelijken vallen hier niet onder en kunnen sowieso niet doorgaan.

Ook begrafenissen in intieme kring

Ook begrafenissen zullen er de komende weken anders gaan uitzien. Ook daar wordt enkel de heel intieme kring toegelaten. Dit geldt zowel voor religieuze als niet-religieuze begrafenissen. Koffietafels of achterna samen dineren is eveneens niet mogelijk.

Ook deze maatregel gaat van kracht vanaf morgen, zaterdag 14 maart en loopt voorlopig tot en met vrijdag 3 april.

Schepen Soete: “We vragen en rekenen hiervoor op de burgerzin en maatschappelijke verantwoordelijkheid van al wie een echtpaar of overledene lief is. Er komt nog tijd genoeg om elkaar uitbundig of troostvol vast te nemen, maar die tijd is niet vandaag.”

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

UPDATE: trouwen in Brugge tijdens 2e Corona-golf

Deze namiddag communiceerde federaal premier Sophie Wilmès over nieuwe verstrengingsmaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Voor huwelijken wordt het aantal personen dat aanwezig mag zijn opnieuw gereduceerd van 200 naar 100. Voor huwelijken in Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Crematorium Brugge schenkt €12.000 aan MUG-Heli

Voor het derde jaar op rij schenkt het crematorium Brugge de opbrengst uit edelmetalen aan de Stichting MUG-Heli. De Stad Brugge die het crematorium samen met uitvaartspecialist DELA uitbaat ondersteunt op die manier, in lijn Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Helft van geboorteaangiftes in Brugse ziekenhuizen

Sinds april 2019 kunnen ouders van pasgeboren kindjes in het AZ Sint-Jan of het AZ Sint-Lucas meteen ook al geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. De klantvriendelijke oplossing die het Huis van de Bruggeling aanbiedt slaat Lees verder…