5 februari 2020

105 internationale studenten in Brugge

Gisterenavond werden de internationale studenten die een semester hoger onderwijs volgen in Brugge door het stadsbestuur ontvangen op het stadhuis. In totaal zullen de komende maanden 105 internationale studenten uit 26 verschillende landen studeren aan de KU Leuven (afdeling Brugge), HOWEST of Vives Hogeschool. 

De aanwezigheid van internationale studenten maakt een stad jonger, innovatiever een aantrekkelijker. Als stadsbestuur zijn we dan ook verheugd dat er dit semester in totaal 105 internationale studenten een (deel van hun) opleiding zullen volgen in onze stad.

Die 105 internationale studenten komen uit 26 verschillende landen:

 • Bosnië
 • China
 • Cyprus
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • India
 • Iran
 • Italië
 • Litouwen
 • Oekraïne
 • Oostenrijk
 • Macedonië
 • Mexico
 • Nederland
 • Pakistan
 • Polen
 • Portugal
 • Rusland
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Turkije
 • België (Wallonië)
Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

UPDATE: alle scholen gaan dicht!

Alle scholen gaan onherroepelijk dicht om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Leerlingen van het stedelijk onderwijs, en hun ouders, vinden alle nodige informatie terug in dit bericht.  Het stadsbestuur ontving van Lees verder…

Onderwijs Brugge

Stadsbestuur volgt OVSG-richtlijnen inzake corona

Het stadsbestuur heeft een evaluatie gemaakt van alle geplande schoolgebonden activiteiten van de komende weken om te kijken welke wel en niet kunnen doorgaan ten einde het coronavirus te weren uit de stedelijke scholen. Waar Lees verder…

Onderwijs Brugge

Verhuis Stedelijke Academie naar Diksmuidestraat groot succes

Vier maanden nadat het stadsbestuur een oplossing uitgewerkt had voor de huisvestingsproblematiek van de Stedelijke Academie (DKO), was het vorige week tijd om een tussentijdse analyse op te maken met directeur Joost Goethals en de Lees verder…