5 februari 2020

105 internationale studenten in Brugge

Gisterenavond werden de internationale studenten die een semester hoger onderwijs volgen in Brugge door het stadsbestuur ontvangen op het stadhuis. In totaal zullen de komende maanden 105 internationale studenten uit 26 verschillende landen studeren aan de KU Leuven (afdeling Brugge), HOWEST of Vives Hogeschool. 

De aanwezigheid van internationale studenten maakt een stad jonger, innovatiever een aantrekkelijker. Als stadsbestuur zijn we dan ook verheugd dat er dit semester in totaal 105 internationale studenten een (deel van hun) opleiding zullen volgen in onze stad.

Die 105 internationale studenten komen uit 26 verschillende landen:

 • Bosnië
 • China
 • Cyprus
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • India
 • Iran
 • Italië
 • Litouwen
 • Oekraïne
 • Oostenrijk
 • Macedonië
 • Mexico
 • Nederland
 • Pakistan
 • Polen
 • Portugal
 • Rusland
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Turkije
 • België (Wallonië)
Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…