16 januari 2020

462 Brugse huwelijken in 2019

Het voorbije jaar werden in Brugge 462 huwelijken voltrokken. Dat is net iets minder dan in 2018 (481 huwelijken), maar wel meer dan in 2017 (459 huwelijken). De populairste maand om te huwen in Brugge is met voorsprong de maand juni (65 huwelijken).

In Brugge huwen kan op vier verschillende momenten in de week (dinsdagvoormiddag, donderdagvoormiddag, vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag). Gedetineerden in het Penitentiair Centrum van Brugge kunnen enkel op de eerste donderdag van elke maand huwen. Daarvoor ga ikzelf als schepen – vergezeld door de ambtenaar van de burgerlijke stand – naar het PCB om daar het huwelijk te voltrekken. In 2019 ging werden daar 8 huwelijken voltrokken.

Alle andere huwelijken gaan door in het Brugse stadhuis of in het gemeentehuis van Zeebrugge
(4 huwelijken in 2019). Vorig jaar werden uitzonderlijk ook twee huwelijken in extremis op locatie gedaan, met name één in het AZ Sint-Jan en één bij een echtpaar thuis.

Wanneer een echtpaar daar om vraagt – bijv. omdat ze de burgemeester of een bepaalde schepen persoonlijk kennen – of als de schepen van burgerlijke stand verhinderd is, kan het huwelijk worden overgenomen door een collega van de schepen van burgerlijke stand.

Nog enkele opvallende gegevens:

– Drukste datum in 2019: zaterdag 21 september (10 huwelijken).
– De top-3 van drukste maanden in 2019 was: juni (65), augustus (57) en september (56).

Alle informatie over de huwelijksprocedure is terug te vinden op de website van de stad Brugge:
https://www.brugge.be/huwelijk-aangifte-en-ceremonie

– Foto: flandrien Jens Keukeleire & echtgenote Sheena Maesen op hun huwelijksdag –

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

CORONA UPDATE: Brugse huwelijken

De nieuwe aangekondigde maatregelen die vanaf vrijdag 18 maart om 12u van kracht zullen zijn, hebben ook een impact op de Brugse huwelijken. Voor zoveel mogelijk huwelijken zal overgegaan worden tot uitstel. Voor wie uitstel Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Huwelijken en begrafenissen enkel in intieme kring

Vanaf heden zullen begrafenissen en huwelijken in de stad Brugge enkel in intieme kring kunnen plaatsvinden. Wie tussen nu en 3 april dus van plan was om te trouwen, zal dat in Brugge dus nog Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Brugse bevolking stijgt met 0,37%

Het voorbije jaar is de Brugse bevolking aangegroeid met 434 inwoners, goed voor een toename van 0,37%. In de verschillende deelgemeenten zijn kleine toenames of afnames te noteren in vergelijking met 1 januari 2019, maar Lees verder…