19 oktober 2019

Speelplaats basisschool ‘De Bijenkorf’ gloednieuw!

Gisteren werd in de stedelijke basisschool ‘De Bijenkorf’ in Dudzele de gloednieuw aangelegde speelplaats geopend in stijl. Eerder deze maand was ook al het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ aanwezig om verslag uit te brengen over de fantastische werken van de Brugse groendienst. En het resultaat, dat mag er zijn! 

Dat deze speelplaats er op vandaag zo knap uitziet is de verdienste van heel wat mensen die mee aan de kar getrokken hebben. Als schepen van onderwijs geef ik dan ook graag een pluim aan de mensen van de groendienst die dit mogelijk gemaakt hebben.

Het is een uitdagende plek geworden met een bijenhotel, een groenzone, een zandzone en een rusthoek met een grote hangmat. Voorts zijn er nog extra beplantingen op de speelplaats met onder meer een grote zone met frambozen waar de leerlingen in de zomer zullen kunnen smullen.

Eindelijk hebben de basisschool, haar pedagogisch team en vooral de leerlingen de speelplaats gekregen die ze al langer verdienen. Voor zo’n bijzondere aangelegenheden trok het stadsbestuur graag eens alle registers open, vandaar de feestelijke opening gisterennamiddag .

We klonken niet alleen op de nieuwe speelplaats, maar tegelijk ook op het fantastische project die directrice Hilde en haar leerkrachten er jaar na jaar neerzetten.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Verhuis Stedelijke Academie naar Diksmuidestraat groot succes

Vier maanden nadat het stadsbestuur een oplossing uitgewerkt had voor de huisvestingsproblematiek van de Stedelijke Academie (DKO), was het vorige week tijd om een tussentijdse analyse op te maken met directeur Joost Goethals en de Lees verder…

Onderwijs Brugge

Directeur Bart (De Ganzenveer) vlot gestart

In alle Vlaamse scholen luidde gisterenochtend voor het eerst in lange tijd weer de schoolbel. Als schepen van onderwijs ging ik een kijkje nemen in ‘De Ganzenveer’, buitengewoon lager onderwijs van de stad Brugge, waar Lees verder…

Onderwijs Brugge

Nieuwe directie basisschool Sint-Michiels & De Ganzenveer

Volgende week start het nieuwe schooljaar en in twee van onze stedelijke scholen komt dat met een directiewissel. Zo zullen in basisschool Sint-Michiels en De Ganzenveer nieuwe directeurs aan de slag gaan. Gisteren werden ze Lees verder…