19 oktober 2019

Speelplaats basisschool ‘De Bijenkorf’ gloednieuw!

Gisteren werd in de stedelijke basisschool ‘De Bijenkorf’ in Dudzele de gloednieuw aangelegde speelplaats geopend in stijl. Eerder deze maand was ook al het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ aanwezig om verslag uit te brengen over de fantastische werken van de Brugse groendienst. En het resultaat, dat mag er zijn! 

Dat deze speelplaats er op vandaag zo knap uitziet is de verdienste van heel wat mensen die mee aan de kar getrokken hebben. Als schepen van onderwijs geef ik dan ook graag een pluim aan de mensen van de groendienst die dit mogelijk gemaakt hebben.

Het is een uitdagende plek geworden met een bijenhotel, een groenzone, een zandzone en een rusthoek met een grote hangmat. Voorts zijn er nog extra beplantingen op de speelplaats met onder meer een grote zone met frambozen waar de leerlingen in de zomer zullen kunnen smullen.

Eindelijk hebben de basisschool, haar pedagogisch team en vooral de leerlingen de speelplaats gekregen die ze al langer verdienen. Voor zo’n bijzondere aangelegenheden trok het stadsbestuur graag eens alle registers open, vandaar de feestelijke opening gisterennamiddag .

We klonken niet alleen op de nieuwe speelplaats, maar tegelijk ook op het fantastische project die directrice Hilde en haar leerkrachten er jaar na jaar neerzetten.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…