19 oktober 2019

Speelplaats basisschool ‘De Bijenkorf’ gloednieuw!

Gisteren werd in de stedelijke basisschool ‘De Bijenkorf’ in Dudzele de gloednieuw aangelegde speelplaats geopend in stijl. Eerder deze maand was ook al het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ aanwezig om verslag uit te brengen over de fantastische werken van de Brugse groendienst. En het resultaat, dat mag er zijn! 

Dat deze speelplaats er op vandaag zo knap uitziet is de verdienste van heel wat mensen die mee aan de kar getrokken hebben. Als schepen van onderwijs geef ik dan ook graag een pluim aan de mensen van de groendienst die dit mogelijk gemaakt hebben.

Het is een uitdagende plek geworden met een bijenhotel, een groenzone, een zandzone en een rusthoek met een grote hangmat. Voorts zijn er nog extra beplantingen op de speelplaats met onder meer een grote zone met frambozen waar de leerlingen in de zomer zullen kunnen smullen.

Eindelijk hebben de basisschool, haar pedagogisch team en vooral de leerlingen de speelplaats gekregen die ze al langer verdienen. Voor zo’n bijzondere aangelegenheden trok het stadsbestuur graag eens alle registers open, vandaar de feestelijke opening gisterennamiddag .

We klonken niet alleen op de nieuwe speelplaats, maar tegelijk ook op het fantastische project die directrice Hilde en haar leerkrachten er jaar na jaar neerzetten.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

UPDATE: alle scholen gaan dicht!

Alle scholen gaan onherroepelijk dicht om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Leerlingen van het stedelijk onderwijs, en hun ouders, vinden alle nodige informatie terug in dit bericht.  Het stadsbestuur ontving van Lees verder…

Onderwijs Brugge

Stadsbestuur volgt OVSG-richtlijnen inzake corona

Het stadsbestuur heeft een evaluatie gemaakt van alle geplande schoolgebonden activiteiten van de komende weken om te kijken welke wel en niet kunnen doorgaan ten einde het coronavirus te weren uit de stedelijke scholen. Waar Lees verder…

Onderwijs Brugge

105 internationale studenten in Brugge

Gisterenavond werden de internationale studenten die een semester hoger onderwijs volgen in Brugge door het stadsbestuur ontvangen op het stadhuis. In totaal zullen de komende maanden 105 internationale studenten uit 26 verschillende landen studeren aan Lees verder…