29 augustus 2019

Nieuwe directie basisschool Sint-Michiels & De Ganzenveer

Volgende week start het nieuwe schooljaar en in twee van onze stedelijke scholen komt dat met een directiewissel. Zo zullen in basisschool Sint-Michiels en De Ganzenveer nieuwe directeurs aan de slag gaan. Gisteren werden ze officieel voorgesteld aan de pers. 

De Ganzenveer

Met uittredend directrice Rita Danneels.

In de stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs gaat Rita Danneels op 1 september na een rijkgevulde loopbaan in het buitengewoon onderwijs met pensioen. Met Rita vertrekt een gedreven directeur die de klok rond zorgde voor haar school en de kinderen die haar waren toevertrouwd. “Alles voor haar joenges,” zoals ze placht te zeggen.

Rita geeft de fakkel door aan Bart Verroens. Bart kan een indrukwekkend palmares en heel wat adelbrieven voorleggen. Zo behaalde hij naast een diploma van maatschappelijk werker ook een master in de criminologie en een diploma hogere opvoedkundige studiën. Hij werkte onder andere als maatschappelijk werker bij een CLB, als leerlingenbegeleider in OLV Ter Duinen en als maatschappelijk assistent-leerlingenbegeleider in het BUSO Haverlo waar hij de laatste jaren werkte als technisch adviseur.

Bart is veertig jaar, gehuwd en vader van een zoontje en een dochtertje. In zijn vrije tijd is hij o.a. presentator bij een regionale radio.

Basisschool Sint-Michiels

V.l.n.r.: Stéphanie Meire, Ann Soete, Bart Verroens

Ook in de stedelijke basisschool van Sint-Michiels treedt vanaf 1 september een nieuwe directrice aan. Stephanie Meire is 43 jaar en singlemama van twee zonen. Ze neemt de opdracht over van Kaat Roose die gedurende een jaar waarnemend directeur was. Na haar studies in de criminologie stapte ze onmiddellijk in het onderwijs. Zo was ze onder andere vier jaar coördinator in het centrum ‘leren en werken’ KTA  Brugge, werkte ze in het buitengewoon secundair onderwijs en behaalde ze een brevet directeur bij het GO.

Stephanie woont in Zeebrugge en houdt van paardrijden, fietsen, wandelen, lezen, reizen en skiën. In haar vrije tijd is ze voorzitter van tennisclub de ‘Zeebries’. Ze is de grootste supporter van haar oudste zoon die al negen jaar bij Cercle Brugge speelt.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

SBLO De Ganzenveer verruimt aanbod met type 9-onderwijs

Vanaf 1 september 2020 wordt het aanbod van stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ganzenveer verruimd. Komend schooljaar mag de school leerlingen met een autismespectrumstoornis verwelkomen. Leerlingen van 2,5  jaar tot 13 jaar met autisme Lees verder…

Onderwijs Brugge

Gratis zomerklassen in Brugge (+video)

De Stad Brugge organiseert deze zomer samen met Hogeschool Howest en De Tol gratis zomerklassen voor 70 leerlingen van het lager onderwijs onder de naam ‘Leerkamp’. De zomerklassen hebben de bedoeling om opgelopen leerachterstand in Lees verder…

Onderwijs Brugge

Fietsexamens voor leerlingen uit het 6e leerjaar

Deze namiddag werd in stedelijke basisschool De Triangel het jaarlijkse fietsexamen voor leerlingen uit het zesde leerjaar op gang getrapt. Naast De Triangel nemen ook vier andere basisscholen deel aan het fietsexamen georganiseerd door de Lees verder…