29 augustus 2019

Nieuwe directie basisschool Sint-Michiels & De Ganzenveer

Volgende week start het nieuwe schooljaar en in twee van onze stedelijke scholen komt dat met een directiewissel. Zo zullen in basisschool Sint-Michiels en De Ganzenveer nieuwe directeurs aan de slag gaan. Gisteren werden ze officieel voorgesteld aan de pers. 

De Ganzenveer

Met uittredend directrice Rita Danneels.

In de stedelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs gaat Rita Danneels op 1 september na een rijkgevulde loopbaan in het buitengewoon onderwijs met pensioen. Met Rita vertrekt een gedreven directeur die de klok rond zorgde voor haar school en de kinderen die haar waren toevertrouwd. “Alles voor haar joenges,” zoals ze placht te zeggen.

Rita geeft de fakkel door aan Bart Verroens. Bart kan een indrukwekkend palmares en heel wat adelbrieven voorleggen. Zo behaalde hij naast een diploma van maatschappelijk werker ook een master in de criminologie en een diploma hogere opvoedkundige studiën. Hij werkte onder andere als maatschappelijk werker bij een CLB, als leerlingenbegeleider in OLV Ter Duinen en als maatschappelijk assistent-leerlingenbegeleider in het BUSO Haverlo waar hij de laatste jaren werkte als technisch adviseur.

Bart is veertig jaar, gehuwd en vader van een zoontje en een dochtertje. In zijn vrije tijd is hij o.a. presentator bij een regionale radio.

Basisschool Sint-Michiels

V.l.n.r.: Stéphanie Meire, Ann Soete, Bart Verroens

Ook in de stedelijke basisschool van Sint-Michiels treedt vanaf 1 september een nieuwe directrice aan. Stephanie Meire is 43 jaar en singlemama van twee zonen. Ze neemt de opdracht over van Kaat Roose die gedurende een jaar waarnemend directeur was. Na haar studies in de criminologie stapte ze onmiddellijk in het onderwijs. Zo was ze onder andere vier jaar coördinator in het centrum ‘leren en werken’ KTA  Brugge, werkte ze in het buitengewoon secundair onderwijs en behaalde ze een brevet directeur bij het GO.

Stephanie woont in Zeebrugge en houdt van paardrijden, fietsen, wandelen, lezen, reizen en skiën. In haar vrije tijd is ze voorzitter van tennisclub de ‘Zeebries’. Ze is de grootste supporter van haar oudste zoon die al negen jaar bij Cercle Brugge speelt.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Verhuis Stedelijke Academie naar Diksmuidestraat groot succes

Vier maanden nadat het stadsbestuur een oplossing uitgewerkt had voor de huisvestingsproblematiek van de Stedelijke Academie (DKO), was het vorige week tijd om een tussentijdse analyse op te maken met directeur Joost Goethals en de Lees verder…

Onderwijs Brugge

Speelplaats basisschool ‘De Bijenkorf’ gloednieuw!

Gisteren werd in de stedelijke basisschool ‘De Bijenkorf’ in Dudzele de gloednieuw aangelegde speelplaats geopend in stijl. Eerder deze maand was ook al het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ aanwezig om verslag uit te brengen Lees verder…

Onderwijs Brugge

Directeur Bart (De Ganzenveer) vlot gestart

In alle Vlaamse scholen luidde gisterenochtend voor het eerst in lange tijd weer de schoolbel. Als schepen van onderwijs ging ik een kijkje nemen in ‘De Ganzenveer’, buitengewoon lager onderwijs van de stad Brugge, waar Lees verder…