21 augustus 2019

Conservatorium Brugge is er weer klaar voor!

Gisteren werd in het ‘Stedelijk Conservatorium Brugge’ het nieuwe directeursduo Mark Lambrecht en Michaël Vancraeynest officieel voorgesteld aan de verzamelde pers. Tegelijkertijd werd een officiële communicatie uitgestuurd naar alle reeds ingeschreven cursisten voor het schooljaar 2019-2020. Hun opdracht is tijdelijk en in afwachting van de aanstelling van een nieuwe directeur. Het Conservatorium is er alvast klaar voor en staat te popelen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen! 

Na een moeilijke periode van twee jaar hebben Conservatorium-directeur Gunter Carlier en de inrichtende macht van Stad Brugge in wederzijds overleg besloten om een einde te stellen aan de samenwerking. Zijn taak wordt voorlopig overgenomen door Mark Lambrecht en Michaël Vancraeynest, zoals zij dat in het verleden ook al ad-interim gedaan hebben. Binnen het Conservatorium zijn zij beter bekend als M&M.

Wie zijn M&M? 

Michaël Vancraeynest (°1976, Oostende)

  • Pianist
  • Behaalde meestergraad in de muziekpedagogie, optie piano en compositie (Lemmensinstituut Leuven)
  • Sinds 2002 actief binnen het Stedelijk Conservatorium Brugge

Mark Lambrecht (°1963, Varsenare)

  • Cellist
  • Germanist aan de Universiteit van Gent
  • Gediplomeerd in cello en kamermuziek
  • Sinds 2007 actief binnen het Stedelijk Conservatorium Brugge

Nieuwe en positieve vibes

Het ligt in de bedoeling van het directeursduo om het Conservatorium weer in rustig vaarwater te brengen, zodat de creativiteit en de innerlijke motivatie spontaan kunnen opborrelen. Zij zullen er alles aan doen om de leerling centraal te stellen en zullen inzetten op een constructief en pedagogisch sterk onderbouwd beleid in de geest van het nieuwe decreet. Zo zal de school zich – mede dankzij het getalenteerde en gemotiveerde lerarenkorps – verder kunnen ontplooien in een positief en aangenaam klimaat.

Totale renovatie

In januari 2020 start de totale renovatie van het hoofdgebouw van het stedelijk Conservatorium Brugge. Deze zal vermoedelijk twee jaar in beslag nemen en houdt rekening met de historische waarde van het gebouw, de veiligheid, de toegankelijkheid en natuurlijk ook met de functionaliteit ervan. In die periode worden de betrokken klassen, het secretariaat, de leraarskamer en het directiekantoor overgebracht naar een ander gebouw.

Nieuwe vestigingsplaats

Kort voor de zomer realiseerde het stadsbestuur een uitbreiding van het Conservatorium met een een nieuwe vestigingsplaats in Oostkamp. Voor Woordkunst-Drama kunnen leerlingen uit de 2de en 3de graad er terecht. Voor het domein Muziek worden dit jaar de 1ste graad en 2.1 (MCV + instrument) ingericht. De andere cursussen worden voorlopig nog door het Jeugdmuziekatelier Oostkamp ingericht, maar over drie jaar wordt het muziekonderwijs volledig overgenomen door de Academie Brugge ‘Deeltijds Kunstonderwijs’. Voor het domein Beeldende en Audiovisuele Kunsten geldt vanaf september al een volledige overname door Brugge.

Inschrijven is nog steeds mogelijk! 

Intussen lopen de inschrijvingen opnieuw vlot en ligt het dieptepunt van enkele jaren geleden terug ver achter ons. Het is de ambitie van het directeursduo M&M om binnenkort weer meer dan 2.000 leerlingen te hebben.

Inschrijven voor de domeinen Muziek, Woordkunst-Drama en Dans kan van 27 tot en met 30 augustus van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur op het secretariaat van het Conservatorium. Van 2 tot 30 september kan er op de gewone openingsuren ingeschreven worden.

Bestaande leerlingen kunnen online inschrijven. Voor het uitgebreide cursusaanbod kan men terecht op de website www.conservatorium-brugge.be. Momenteel staat de teller al op 1.346 inschrijvingen.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Directeur Bart (De Ganzenveer) vlot gestart

In alle Vlaamse scholen luidde gisterenochtend voor het eerst in lange tijd weer de schoolbel. Als schepen van onderwijs ging ik een kijkje nemen in ‘De Ganzenveer’, buitengewoon lager onderwijs van de stad Brugge, waar Lees verder…

Onderwijs Brugge

Nieuwe directie basisschool Sint-Michiels & De Ganzenveer

Volgende week start het nieuwe schooljaar en in twee van onze stedelijke scholen komt dat met een directiewissel. Zo zullen in basisschool Sint-Michiels en De Ganzenveer nieuwe directeurs aan de slag gaan. Gisteren werden ze Lees verder…

Onderwijs Brugge

Huisvestingsproblematiek Stedelijke Academie opgelost

De inrichtingswerkzaamheden van de ingehuurde lokalen Katelijnestraat 105 voor de Stedelijke Academie lopen ernstige vertraging op. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen deze voormiddag om de voormalige showroom met kantoren van de firma Lees verder…