8 juli 2019

‘Buurt aan de Beurt’ groot succes!

Van zondag 24 maart tot en met gisteren, zondag 7 juli trok, het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. We maakten er kennis met de Bruggelingen en versterkten onze relatie met hen. Het stadsbestuur kwam niet alleen zichzelf en het nieuwe beleidsprogramma voorstellen, maar kwam vooral ook luisteren naar de ideeën, suggesties en bezorgdheden van de Bruggeling.

Onder de naam ‘Buurt aan de Beurt’ vonden de voorbije maanden in totaal 24 buurtbezoeken plaats. Het concept kende een overweldigende belangstelling bij de Bruggelingen.  Meermaals moesten we vaststellen dat de geselecteerde zaaltjes in de wijken te klein waren om alle geïnteresseerden te verwelkomen.

Geslaagd concept!

Ook ikzelf maakte er een prioriteit van om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn bij één van de georganiseerde ‘Buurt aan de Beurt’-edities. Een geslaagd concept dat me meermaals in contact bracht met inwoners die ik anders mogelijks niet had ontmoet en wiens ideeën en wensen over Brugge zeer interessant bleken.

Beleidslijnen gebundeld

In onderstaande video worden de burgemeester, de schepenen en hun voornaamste beleidslijnen voorgesteld. Dit was het introductiefilmpje waarmee elke editie van ‘Buurt aan de Beurt’ begon. Wie meer wil lezen over de beleidsambities van het Brugse stadsbestuur kan terecht in volgend artikel op mijn website en kan van daar doorklikken naar het volledige beleidsprogramma: klik hier.

– Foto & video: Stad Brugge –

Please follow and like us:
Categorieën: Algemeen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Op stap met vzw Wieder

Begin februari was ik als schepen te gast bij de Brugse vzw Wieder, waar dag in dag uit gewerkt wordt rond armoedebestrijding. Ik was er op uitnodiging van de Brugse Vrijwilligerscentrale in het kader van Lees verder…

Algemeen

vzw Wieder bestrijdt Brugse armoede

Deze namiddag was ik als schepen te gast bij de Brugse vzw Wieder, waar dag in dag uit gewerkt wordt rond armoedebestrijding. Ik was er op uitnodiging van de Brugse Vrijwilligerscentrale in het kader van Lees verder…

Algemeen

BRUSK, de nieuwe Brugse tentoonstellingshal, voorgesteld

Deze vooravond heeft het gemeentebestuur de plannen voorgesteld van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal die tevens ook een ontmoetingsplek wordt. BRUSK wordt gebouwd naast het Groeningemuseum, op de Garenmarkt. Onderaan dit artikel vindt u twee video’s Lees verder…