8 juli 2019

‘Buurt aan de Beurt’ groot succes!

Van zondag 24 maart tot en met gisteren, zondag 7 juli trok, het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. We maakten er kennis met de Bruggelingen en versterkten onze relatie met hen. Het stadsbestuur kwam niet alleen zichzelf en het nieuwe beleidsprogramma voorstellen, maar kwam vooral ook luisteren naar de ideeën, suggesties en bezorgdheden van de Bruggeling.

Onder de naam ‘Buurt aan de Beurt’ vonden de voorbije maanden in totaal 24 buurtbezoeken plaats. Het concept kende een overweldigende belangstelling bij de Bruggelingen.  Meermaals moesten we vaststellen dat de geselecteerde zaaltjes in de wijken te klein waren om alle geïnteresseerden te verwelkomen.

Geslaagd concept!

Ook ikzelf maakte er een prioriteit van om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn bij één van de georganiseerde ‘Buurt aan de Beurt’-edities. Een geslaagd concept dat me meermaals in contact bracht met inwoners die ik anders mogelijks niet had ontmoet en wiens ideeën en wensen over Brugge zeer interessant bleken.

Beleidslijnen gebundeld

In onderstaande video worden de burgemeester, de schepenen en hun voornaamste beleidslijnen voorgesteld. Dit was het introductiefilmpje waarmee elke editie van ‘Buurt aan de Beurt’ begon. Wie meer wil lezen over de beleidsambities van het Brugse stadsbestuur kan terecht in volgend artikel op mijn website en kan van daar doorklikken naar het volledige beleidsprogramma: klik hier.

– Foto & video: Stad Brugge –

Please follow and like us:
Categorieën: Algemeen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Stad Brugge strijdt mee tegen mensenhandel

💙 “We gaan met z’n allen voor een warmere wereld.” 💙 Gisteren kleurde het Brugse stadhuis blauw om meer aandacht te vragen voor de strijd tegen (internationale) mensenhandel en om haar steun aan alle slachtoffers te onderstrepen. Lees verder…

Algemeen

Brugge Plus stelt fantastisch zomerseizoen voor

PERSBERICHT BRUGGE PLUS – De zomer is het hoogseizoen voor Brugge Plus! Films op het strand, circus, muziek, culinaire verwennerij, hedendaagse kunst, openluchtvoorstellingen en straattheater. Al deze evenementen hebben intussen een vaste plek veroverd op Lees verder…

Algemeen

Brugse bibliotheek weer iets populairder

Vandaag berichtten Het Nieuwsblad en De Standaard over de positieve cijfers van de Openbare Bibliotheek van Brugge. In tegenstelling tot in veel andere steden en gemeenten zijn er in Brugge in 2018 meer ontleningen geweest Lees verder…