17 juni 2019

Huisvestingsproblematiek Stedelijke Academie opgelost

De inrichtingswerkzaamheden van de ingehuurde lokalen Katelijnestraat 105 voor de Stedelijke Academie lopen ernstige vertraging op. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen deze voormiddag om de voormalige showroom met kantoren van de firma Van Marcke in de Diksmuidestraat 4 tijdelijk in te huren voor het schooljaar 2019-2020.

Het succes van de Stedelijke Academie blijft zich verder doorzetten. Het voorbije schooljaar schreven zich 150 leerlingen extra in, in vergelijking met het schooljaar daarvoor. Het totaal kwam zo op een kleine 1.500 leerlingen.

Door dat groeiende succes is er op korte termijn een prangende en tijdelijke huisvestingsproblematiek ontstaan. De huidige lokalen in de Freren Fonteinstraat en de Sint-Jorisstraat volstonden niet meer om de bijkomende inschrijvingen te blijven opvangen dus werd door het stadsbestuur uitgekeken naar een oplossing.

Voormalige showroom Van Marcke biedt soelaas

Doordat de verbouwingen van de gehuurde gebouwen in de Katelijnestraat vertraging oplopen moest door de Stedelijke Academie uitgekeken worden naar een tussentijdse oplossing. Het stadsbestuur vond die in de Diksmuidestraat 4, waar tot voor kort de showroom en kantoren van de firma Van Marcke gevestigd waren. Het betreft een totale oppervlakte van 850 m².

Schepen van Onderwijs Ann Soete: “Op deze nieuwe locatie zullen we de ateliers mode, textiel en kant kunnen onderbrengen. We zien ook een kleine verschuiving voor de beeldhouwkunst. Vanaf 1 september kunnen de lessen daar plaatsvinden. Het gaat hier natuurlijk om een tijdelijke oplossing, in afwachting tot de lokalen in de Katelijnestraat klaar zullen zijn.“

Vanaf morgen ‘Het beste van 2019’

Morgen zullen de gehuurde gebouwen ook meteen in gebruik genomen worden door de Stedelijke Academie, dit voor de opening van haar tentoonstelling ‘Het beste van 2019’. Ook op twee andere locaties kan die tentoonstelling bewonderd worden: de Schipperskapel in de Komvest 38 en de Bogardenkapel in de Katelijnestraat 86.

De tentoonstellingen zijn geopend op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni telkens van 10u tot 20u. Er is een extra mogelijkheid om de collectie in de Diksmuidestraat te gaan bekijken op woensdag 19 juni van 13u30 tot 17u.

Meer info: www.academiebruggedko.be

 

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Verhuis Stedelijke Academie naar Diksmuidestraat groot succes

Vier maanden nadat het stadsbestuur een oplossing uitgewerkt had voor de huisvestingsproblematiek van de Stedelijke Academie (DKO), was het vorige week tijd om een tussentijdse analyse op te maken met directeur Joost Goethals en de Lees verder…

Onderwijs Brugge

Speelplaats basisschool ‘De Bijenkorf’ gloednieuw!

Gisteren werd in de stedelijke basisschool ‘De Bijenkorf’ in Dudzele de gloednieuw aangelegde speelplaats geopend in stijl. Eerder deze maand was ook al het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ aanwezig om verslag uit te brengen Lees verder…

Onderwijs Brugge

Directeur Bart (De Ganzenveer) vlot gestart

In alle Vlaamse scholen luidde gisterenochtend voor het eerst in lange tijd weer de schoolbel. Als schepen van onderwijs ging ik een kijkje nemen in ‘De Ganzenveer’, buitengewoon lager onderwijs van de stad Brugge, waar Lees verder…