12 juni 2019

Stad geeft nieuwe invulling aan Brugse winter

Deze namiddag heeft het stadsbestuur toelichting gegeven bij haar nieuwe plannen omtrent de ‘Wintermarkt’ van dit najaar en bij het referentiekader ‘Winterkompas’ dat ze lanceert. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en geven daarbij geen vergunning aan energieverslindende attracties. Zo wordt de klassieke ijspiste vervangen door een milieuvriendelijke tegenhanger in kunststof en zal er op Brugs grondgebied geen plaats meer zijn voor het Ijssculpurenfestival. 

De 40 exploitatiedagen waarbinnen de Brugse wintermarkt plaatsvindt, is voor de stad altijd een absolute topperiode. Tijdens de wintereditie van 2018-2019 werden meer dan 1,3 miljoen bezoekers in de historische binnenstad geteld. Goed voor een gemiddelde van 32.528 bezoekers per dag.

Winterkompas als referentiekader

Het stadsbestuur van Brugge kiest er voor om verder te bouwen op het succes van de vorige editie, maar om tevens in te zetten op kwaliteit in plaats van op kwantiteit. ‘Kwaliteit’ in de context van het verbeteren van de belevingskwaliteit voor zowel bezoekers als inwoners. Het hebben van een referentiekader, genoemd ‘winterkompas’, is een belangrijke toetssteen waaraan toekomstige projecten dienen te voldoen. Daarbij wordt rekening gehouden met de duurzaamheidsprincipes die doorheen het hele beleidsprogramma van de stad terug te vinden zijn.

‘Stad in balans’

Met de introductie van het ‘Winterkompas’ en de aangekondigde keuzes worden meteen ook heel wat programmapunten van ‘Stad in Balans’, het programma van Open Vld PLUS gerealiseerd. Als schepenen zijn zowel Mercedes als ikzelf dan ook verheugd met de genomen beslissingen en kijken we uit naar wat de Brugse winter allemaal te bieden zal hebben.

Maar eerst: genieten van een straffe zomer!

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Site Garenmarkt uitgebouwd tot volwaardige museum- en kunstsite

Het stadsbestuur nam afgelopen vrijdag de beslissing om over te gaan tot een ruil van gronden met het Sint-Andreasinstituut Brugge. Door die ruil worden een aantal doelstellingen van beide gerealiseerd en worden meteen 18 beleidspunten Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Brugs beleidsprogramma voorgesteld

Na de verkiezingen van 14 oktober 2018 kwam er een #nieuwemotorvoorbrugge in het stadsbestuur. Open Vld PLUS versterkte de coalitie van CD&V en sp.a. De voorbije maanden werd door de schepenen van het Brugs stadsbestuur Lees verder…