22 mei 2019

PERSBERICHT: Schepen leest voor uit favoriete prentenboek

Gisteren was schepen van Onderwijs Ann Soete te gast in het ‘Leessalon’. Met het project ‘Leessalon’ van de stedelijke basisscholen in Dudzele en Lissewege is het de bedoeling dat kinderen gestimuleerd en geprikkeld worden om te lezen. Het concept: de leerkrachten lezen regelmatig voor uit hun lievelingsprentenboek in de turnzaal. Op de muur worden de prenten ondertussen ook geprojecteerd.

Het schoolteam van Ter Poorten (Lissewege) werkt het hele schooljaar rond het stimuleren van lezen bij de kinderen.

Schepen van Onderwijs Ann Soete: “We merken bij veel kinderen dat het lezen vaak op een heel laag pitje staat. Met het ‘Leessalon’ willen we heel graag het accent leggen op de meeslepende, spannende, humoristische, verbazende, begeesterende, creatieve…aspecten van lezen. De scholen organiseren doorheen het hele schooljaar voorleesmomenten met de hele school samen. Er komt een ruilkast aan de ingang van de school. Ook tijdens de klasmomenten gaat extra aandacht naar lezen. Tijdens het tweede trimester wil de school graag het accent leggen op wie maakt er boeken, wie schrijft er verhalen, wie tekent er verhalen? Het is de bedoeling om van de school een onthaalplaats te maken van schrijvers en illustrators. Deze mensen nodigen we graag uit om in voordrachten of workshops de kinderen te boeien en te motiveren voor boeken.”

Werken aan een zelfgemaakt schoolprentenboek

Hilde Clemmens, directeur stedelijk onderwijs Brugge-Noord: “We willen het niet enkel bij het ‘onthalen’ houden. We willen graag ook onze kinderen aanzetten tot schrijven en illustreren van een schoolprentenboek. We starten graag bij de allerkleinsten met een schrijfster en een illustratrice die de kinderen coachen om van daaruit het boekje te laten doorgroeien doorheen alle klassen. We hopen op deze manier onze kinderen warm te krijgen voor boeken en lezen. Hier en nu, maar graag hun leven lang…”

Voorleesmoment met de schepen

Gisteren, op dinsdag 21 mei, vond er een voorleesmoment plaats waarbij ikzelf uit mijn lievelingsprentenboek (De witte raaf en het zwarte schaap) kwam vertellen aan de kinderen van de stedelijke basisschool Brugge-Noord. De voorstelling van het door de kinderen gemaakt schoolprentenboek wordt de apotheose van het project ‘Leessalon’.

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Stad investeert verder in stedelijk kunstenonderwijs

Het stadsbestuur zal – op vraag van de Stedelijke Academie Brugge – vanaf 15 augustus 2021 de lokalen en voormalige kerk van het klooster van de Redemptoristinnen in gebruik nemen via een huurovereenkomst. De faciliteiten Lees verder…

Onderwijs Brugge

Stedelijk onderwijs leidt tot directe tewerkstelling (+video)

Het SNT-cvo, dat deel uitmaakt van het stedelijk onderwijsnet, werkt sinds begin dit jaar samen met ‘Dienstenaanhuis’ om anderstaligen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het SNT verzorgt de talenkennis, terwijl ‘Dienstenaanhuis’ een lesplaats en Lees verder…

Onderwijs Brugge

Vijf Brugse scholen krijgen slagbomen

Deze ochtend heeft het Brugse stadsbestuur – in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten en directieleden van stedelijke basisschool De Triangel – de slagbomen in de schoolstraat officieel geopend. Op het Brugs grondgebied werden zo vijf scholen Lees verder…