22 mei 2019

Oproepingsbrief kwijt? Duplicaat ophalen mogelijk, ook op zondag!

Komende zondag (26 mei) trekken we met z’n allen naar de stembus om nieuwe Vlaamse, Federale en Europese volksvertegenwoordigers te kiezen. Om te kunnen gaan stemmen heeft iedere burger met stemrecht een oproepingsbrief ontvangen via de post. Als u die niet ontvangen heeft of u die verloren hebt, kan u steeds een duplicaat komen ophalen bij de stadsdiensten.

Het is dus perfect mogelijk dat bij de bedeling van die oproepingsbrieven (zie afbeelding) iets misgelopen is, of dat u de oproepingsbrief verloren hebt.  In dat geval zal u – om zondag te kunnen gaan stemmen – zich moeten wenden tot de diensten van de stad Brugge om een duplicaat van je oproepingsbrief te bekomen.

In Brugge kan je daarvoor terecht in het Huis van de Bruggeling of in één van haar randafdelingen.
– Huis van de Bruggeling:
https://www.brugge.be/huis-van-de-bruggeling-basisgegevens
– Randafdelingen:
https://www.brugge.be/gemeenteafdelingen-2

Uitzonderlijk open op zondag!

Om kiezers die hun oproepingsbrief kwijt zijn of niet ontvangen hebben nog te helpen tot en met de dag van de verkiezingen, zullen het Huis van de Bruggeling EN alle randafdelingen uitzonderlijk open zijn op zondag 26 mei van 8u tot 12u.

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

462 Brugse huwelijken in 2019

Het voorbije jaar werden in Brugge 462 huwelijken voltrokken. Dat is net iets minder dan in 2018 (481 huwelijken), maar wel meer dan in 2017 (459 huwelijken). De populairste maand om te huwen in Brugge Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Brugse bevolking stijgt met 0,37%

Het voorbije jaar is de Brugse bevolking aangegroeid met 434 inwoners, goed voor een toename van 0,37%. In de verschillende deelgemeenten zijn kleine toenames of afnames te noteren in vergelijking met 1 januari 2019, maar Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Opnieuw overlijdensberichten, huwelijken en geboortes in de pers

Sinds kort is het weer eenvoudiger voor de schrijvende pers om berichten over overlijdens, huwelijken en geboortes te melden in hun berichtgeving. De voorbije maanden waren er door de implementatie van het nieuwe DABS-programma in Lees verder…