22 mei 2019

Oproepingsbrief kwijt? Duplicaat ophalen mogelijk, ook op zondag!

Komende zondag (26 mei) trekken we met z’n allen naar de stembus om nieuwe Vlaamse, Federale en Europese volksvertegenwoordigers te kiezen. Om te kunnen gaan stemmen heeft iedere burger met stemrecht een oproepingsbrief ontvangen via de post. Als u die niet ontvangen heeft of u die verloren hebt, kan u steeds een duplicaat komen ophalen bij de stadsdiensten.

Het is dus perfect mogelijk dat bij de bedeling van die oproepingsbrieven (zie afbeelding) iets misgelopen is, of dat u de oproepingsbrief verloren hebt.  In dat geval zal u – om zondag te kunnen gaan stemmen – zich moeten wenden tot de diensten van de stad Brugge om een duplicaat van je oproepingsbrief te bekomen.

In Brugge kan je daarvoor terecht in het Huis van de Bruggeling of in één van haar randafdelingen.
– Huis van de Bruggeling:
https://www.brugge.be/huis-van-de-bruggeling-basisgegevens
– Randafdelingen:
https://www.brugge.be/gemeenteafdelingen-2

Uitzonderlijk open op zondag!

Om kiezers die hun oproepingsbrief kwijt zijn of niet ontvangen hebben nog te helpen tot en met de dag van de verkiezingen, zullen het Huis van de Bruggeling EN alle randafdelingen uitzonderlijk open zijn op zondag 26 mei van 8u tot 12u.

Please follow and like us:
Categorieën: Burgerzaken Brugge

Gerelateerde artikelen

Burgerzaken Brugge

Opnieuw overlijdensberichten, huwelijken en geboortes in de pers

Sinds kort is het weer eenvoudiger voor de schrijvende pers om berichten over overlijdens, huwelijken en geboortes te melden in hun berichtgeving. De voorbije maanden waren er door de implementatie van het nieuwe DABS-programma in Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Stad Brugge restaureert vijf grafmonumenten

Brugge beschikt over een rijk funerair erfgoed, en schenkt dan ook heel wat aandacht aan het beheer en de herwaardering ervan. Deze namiddag werden vijf – door de stad gerestaureerde – prominente grafmonumenten op de Lees verder…

Burgerzaken Brugge

Maandelijkse zitdag levenseinde in Huis van de Bruggeling

Deze voormiddag konden burgers voor de eerste keer terecht in het Huis van de Bruggeling voor een gesprek met een medewerker van LEIF over hoe ze hun levenseinde zien en welke medische zorg ze in Lees verder…