20 mei 2019

‘Het Noordveld’ meest verkeersveilige basisschool!

Begin april werd de vierde editie van de verkeerscampagne ‘Veilig naar School’, een sensibiliseringscampagne die de veiligheid van schoolgaande jongeren in het verkeer centraal stelt, afgesloten. Tal van scholen dienden hun verkeersveiligheidsproject in om kans te maken op de titel ‘Meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen‘. Vandaag werd de winnaar onder de basisscholen bekend gemaakt: ‘Het Noordveld’ in St-Andries! 

‘Het Noordveld’ is een kleine maar zeer gezellige vrije basisschool voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs. De school – met haar dynamisch karakter – heeft volgende afdelingen:

  • buitengewoon kleuteronderwijs type 2 (voor kleuters met een mentale beperking)
  • buitengewoon lager onderwijs type 2 (voor leerlingen met een matige tot ernstige mentale beperking)
  • buitengewoon lager onderwijs type 2 (voor leerlingen die even niet kunnen aansluiten in gewoon lager onderwijs)

Type-doorbrekende activiteiten 

De kinderen krijgen binnen hun type elk hun specifiek aanbod, maar de gezamenlijke type-doorbrekende activiteiten zoals klas- of schooluitstappen, sport- en spelmomenten, projecten,… bieden voor elk van hen een meerwaarde. Eén van die projecten was dus deelnemen aan de verkeerscampagne ‘Veilig naar school’ waarmee ze dus nu de titel van ‘Meest verkeersveilige basisschool van West-Vlaanderen’ in de wacht slepen.

Bijkomende maatregelen voor verkeersveiligheid

Deze voormiddag werden de leerlingen die de overwinning voor ‘Het Noordveld’ in de wacht sleepten, opgewacht door een grote delegatie van het provincie- en stadsbestuur, door de korpschef van politiezone Brugge, alsook door Aru (de leeuw van Bellewaerde). De leerlingen werden als helden verwelkomd met een groot applaus. Als prijs voor hun project krijgen ze 30 tickets voor Bellewaerde en een cheque van €500 om te spenderen aan maatregelen die de verkeersveiligheid rond de schoolpoort nog kunnen verhogen.

Meest verkeersveilige secundaire school?

Morgen wordt de ‘Meest verkeersveilige secundaire school van West-Vlaanderen’ bekend gemaakt. Alvast een kleine spoiler: ook daarvoor hoef je niet te ver te rijden als je in Brugge woont 😉

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Stad investeert verder in stedelijk kunstenonderwijs

Het stadsbestuur zal – op vraag van de Stedelijke Academie Brugge – vanaf 15 augustus 2021 de lokalen en voormalige kerk van het klooster van de Redemptoristinnen in gebruik nemen via een huurovereenkomst. De faciliteiten Lees verder…

Onderwijs Brugge

Stedelijk onderwijs leidt tot directe tewerkstelling (+video)

Het SNT-cvo, dat deel uitmaakt van het stedelijk onderwijsnet, werkt sinds begin dit jaar samen met ‘Dienstenaanhuis’ om anderstaligen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het SNT verzorgt de talenkennis, terwijl ‘Dienstenaanhuis’ een lesplaats en Lees verder…

Onderwijs Brugge

Vijf Brugse scholen krijgen slagbomen

Deze ochtend heeft het Brugse stadsbestuur – in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten en directieleden van stedelijke basisschool De Triangel – de slagbomen in de schoolstraat officieel geopend. Op het Brugs grondgebied werden zo vijf scholen Lees verder…