20 mei 2019

‘Het Noordveld’ meest verkeersveilige basisschool!

Begin april werd de vierde editie van de verkeerscampagne ‘Veilig naar School’, een sensibiliseringscampagne die de veiligheid van schoolgaande jongeren in het verkeer centraal stelt, afgesloten. Tal van scholen dienden hun verkeersveiligheidsproject in om kans te maken op de titel ‘Meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen‘. Vandaag werd de winnaar onder de basisscholen bekend gemaakt: ‘Het Noordveld’ in St-Andries! 

‘Het Noordveld’ is een kleine maar zeer gezellige vrije basisschool voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs. De school – met haar dynamisch karakter – heeft volgende afdelingen:

  • buitengewoon kleuteronderwijs type 2 (voor kleuters met een mentale beperking)
  • buitengewoon lager onderwijs type 2 (voor leerlingen met een matige tot ernstige mentale beperking)
  • buitengewoon lager onderwijs type 2 (voor leerlingen die even niet kunnen aansluiten in gewoon lager onderwijs)

Type-doorbrekende activiteiten 

De kinderen krijgen binnen hun type elk hun specifiek aanbod, maar de gezamenlijke type-doorbrekende activiteiten zoals klas- of schooluitstappen, sport- en spelmomenten, projecten,… bieden voor elk van hen een meerwaarde. Eén van die projecten was dus deelnemen aan de verkeerscampagne ‘Veilig naar school’ waarmee ze dus nu de titel van ‘Meest verkeersveilige basisschool van West-Vlaanderen’ in de wacht slepen.

Bijkomende maatregelen voor verkeersveiligheid

Deze voormiddag werden de leerlingen die de overwinning voor ‘Het Noordveld’ in de wacht sleepten, opgewacht door een grote delegatie van het provincie- en stadsbestuur, door de korpschef van politiezone Brugge, alsook door Aru (de leeuw van Bellewaerde). De leerlingen werden als helden verwelkomd met een groot applaus. Als prijs voor hun project krijgen ze 30 tickets voor Bellewaerde en een cheque van €500 om te spenderen aan maatregelen die de verkeersveiligheid rond de schoolpoort nog kunnen verhogen.

Meest verkeersveilige secundaire school?

Morgen wordt de ‘Meest verkeersveilige secundaire school van West-Vlaanderen’ bekend gemaakt. Alvast een kleine spoiler: ook daarvoor hoef je niet te ver te rijden als je in Brugge woont 😉

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

Huisvestingsproblematiek Stedelijke Academie opgelost

De inrichtingswerkzaamheden van de ingehuurde lokalen Katelijnestraat 105 voor de Stedelijke Academie lopen ernstige vertraging op. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen deze voormiddag om de voormalige showroom met kantoren van de firma Lees verder…

Onderwijs Brugge

PERSBERICHT: Schepen leest voor uit favoriete prentenboek

Gisteren was schepen van Onderwijs Ann Soete te gast in het ‘Leessalon’. Met het project ‘Leessalon’ van de stedelijke basisscholen in Dudzele en Lissewege is het de bedoeling dat kinderen gestimuleerd en geprikkeld worden om Lees verder…

Onderwijs Brugge

De Frères meest verkeersveilige secundaire school!

Gisteren werd ‘Het Noordveld‘ in Sint-Andries aangeduid als ‘Meest verkeersveilige basisschool van West-Vlaanderen’. Vandaag, gaat alweer een Brugse school lopen met de prijzen. Dit keer gaat de prijs van ‘Meest verkeersveilige secundaire school van West-Vlaanderen’ Lees verder…