27 maart 2019

Brugse bibliotheek weer iets populairder

Vandaag berichtten Het Nieuwsblad en De Standaard over de positieve cijfers van de Openbare Bibliotheek van Brugge. In tegenstelling tot in veel andere steden en gemeenten zijn er in Brugge in 2018 meer ontleningen geweest dan het jaar voordien. In totaal bracht 57% van de Bruggelingen een bezoek aan de hoofdbibliotheek of aan één van haar filialen, goed voor in totaal 1.074.000 ontleningen van boeken, strips, cd’s en dvd’s. Dit is te danken aan het fantastische werk van het Brugse bibliothekenteam! 

In veel steden en gemeenten is er een dalende trend in het aantal ontleningen in de openbare bibliotheken. Ook in Brugge was er de voorbije jaren een dalende trend opgetreden, maar in 2018 werd die daling een halt toegeroepen. Er werd een stijging genoteerd van het aantal bezoekers en het aantal ontledingen.

Tevreden gebruikers

Daarnaast werd in 119 Vlaamse bibliotheken een bevraging gedaan onder de gebruikers. Ook naar de tevredenheid van 1.600 gebruikers van hoofdbibliotheek De Biekorf werd gepolst. De reacties waren positief en de bibliotheek liet een hogere scoren noteren dan het gemiddelde in Vlaanderen.

De stad zal blijven investeren in haar bibliotheek en in het gebruiksgemak. Zo wordt de PC-infrastructuur nog voor de zomer vernieuwd en kondigen grote aanpassingen voor de afdelingen in Sint-Michiels en Sint-Andries zich aan. Het zal in de nabije toekomst ook mogelijk worden om via ‘self service‘ boeken en dergelijke te ontlenen in de grotere afdelingen.

Fantastisch team!

Het is dan ook volledig op zijn plaats om een pluim te geven aan alle medewerkers van de Brugse bibliotheek voor hun inzet en in het bijzonder voor het samenstellen van de fantastische beschikbare collectie in de Brugse stadsbibliotheek!

– Bron: Mediahuis – 

Please follow and like us:
Categorieën: Algemeen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Stad Brugge strijdt mee tegen mensenhandel

💙 “We gaan met z’n allen voor een warmere wereld.” 💙 Gisteren kleurde het Brugse stadhuis blauw om meer aandacht te vragen voor de strijd tegen (internationale) mensenhandel en om haar steun aan alle slachtoffers te onderstrepen. Lees verder…

Algemeen

‘Buurt aan de Beurt’ groot succes!

Van zondag 24 maart tot en met gisteren, zondag 7 juli trok, het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. We maakten er kennis met de Bruggelingen en versterkten onze relatie met hen. Het stadsbestuur kwam niet alleen Lees verder…

Algemeen

Brugge Plus stelt fantastisch zomerseizoen voor

PERSBERICHT BRUGGE PLUS – De zomer is het hoogseizoen voor Brugge Plus! Films op het strand, circus, muziek, culinaire verwennerij, hedendaagse kunst, openluchtvoorstellingen en straattheater. Al deze evenementen hebben intussen een vaste plek veroverd op Lees verder…