11 maart 2019

Brugs beleidsprogramma voorgesteld

Na de verkiezingen van 14 oktober 2018 kwam er een #nieuwemotorvoorbrugge in het stadsbestuur. Open Vld PLUS versterkte de coalitie van CD&V en sp.a. De voorbije maanden werd door de schepenen van het Brugs stadsbestuur gewerkt aan een plan over hoe Brugge de komende zes jaar bestuurd zal worden. Dat Brugs Beleidsprogramma, één om echt trots op te zijn, werd deze namiddag officieel voorgesteld aan de pers. 

Het beleidsprogramma 2019-2024 dat deze namiddag werd voorgesteld en de komende zes jaren zal uitgevoerd worden is een fantastisch werkstuk waarin ook de administratie, het OCMW en andere Brugse diensten hun input hadden. Het Brugs beleidsprogramma telt 19 hoofdstukken en 515 beleidspunten waarop deze bestuursploeg de komende zes jaar zal inzetten.

Eerlijk en duurzaam

Het beleidsprogramma 2019-2024 werd geïnspireerd door de ‘Global Goals for Sustainable Development’ van de Verenigde Naties en schetsen doelstellingen om te komen tot een meer eerlijke en duurzame wereld. De Bruggeling mag van dit stadsbestuur verwachten dat ze zich engageert voor sociale, economische en ecologische duurzaamheid.

Samen met elke Bruggeling

Het Brugs beleidsprogramma mikt op een verbindende samenwerking met tal van Brugse actoren: kennisinstellingen, onderwijsinstellingen, bedrijven, het sociale middenveld, verenigingen, maar uiteraard ook met elke inwoner.

De Bruggeling kan rekenen op maximale transparantie en bereikbaarheid van deze bestuursploeg. We voorzien waar mogelijk de ruimte voor burgerparticipatie en zetten voor dit alles in op digitalisering en technologie.

Het Brugs Beleidsprogramma 2019-2024 kan hier geraadpleegd worden: klik hier.

– Foto: Stad Brugge –

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad geeft nieuwe invulling aan Brugse winter

Deze namiddag heeft het stadsbestuur toelichting gegeven bij haar nieuwe plannen omtrent de ‘Wintermarkt’ van dit najaar en bij het referentiekader ‘Winterkompas’ dat ze lanceert. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en geven daarbij geen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Site Garenmarkt uitgebouwd tot volwaardige museum- en kunstsite

Het stadsbestuur nam afgelopen vrijdag de beslissing om over te gaan tot een ruil van gronden met het Sint-Andreasinstituut Brugge. Door die ruil worden een aantal doelstellingen van beide gerealiseerd en worden meteen 18 beleidspunten Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…