11 maart 2019

Brugs beleidsprogramma voorgesteld

Na de verkiezingen van 14 oktober 2018 kwam er een #nieuwemotorvoorbrugge in het stadsbestuur. Open Vld PLUS versterkte de coalitie van CD&V en sp.a. De voorbije maanden werd door de schepenen van het Brugs stadsbestuur gewerkt aan een plan over hoe Brugge de komende zes jaar bestuurd zal worden. Dat Brugs Beleidsprogramma, één om echt trots op te zijn, werd deze namiddag officieel voorgesteld aan de pers. 

Het beleidsprogramma 2019-2024 dat deze namiddag werd voorgesteld en de komende zes jaren zal uitgevoerd worden is een fantastisch werkstuk waarin ook de administratie, het OCMW en andere Brugse diensten hun input hadden. Het Brugs beleidsprogramma telt 19 hoofdstukken en 515 beleidspunten waarop deze bestuursploeg de komende zes jaar zal inzetten.

Eerlijk en duurzaam

Het beleidsprogramma 2019-2024 werd geïnspireerd door de ‘Global Goals for Sustainable Development’ van de Verenigde Naties en schetsen doelstellingen om te komen tot een meer eerlijke en duurzame wereld. De Bruggeling mag van dit stadsbestuur verwachten dat ze zich engageert voor sociale, economische en ecologische duurzaamheid.

Samen met elke Bruggeling

Het Brugs beleidsprogramma mikt op een verbindende samenwerking met tal van Brugse actoren: kennisinstellingen, onderwijsinstellingen, bedrijven, het sociale middenveld, verenigingen, maar uiteraard ook met elke inwoner.

De Bruggeling kan rekenen op maximale transparantie en bereikbaarheid van deze bestuursploeg. We voorzien waar mogelijk de ruimte voor burgerparticipatie en zetten voor dit alles in op digitalisering en technologie.

Het Brugs Beleidsprogramma 2019-2024 kan hier geraadpleegd worden: klik hier.

– Foto: Stad Brugge –

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Stad Brugge ondertekent Vienna Declaration

Deze middag ondertekenden schepen Esquenet en ikzelf namens de stad Brugge de ‘Vienna Declaration’. Deze verklaring werd ondertekend door tal van internationale UNESCO-steden en dit met de bedoeling om samen in te staan voor het Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Bezoek gemeente-afdelingen Huis van de Bruggeling

Vandaag bracht ik, samen met een delegatie van de Dienst Burgerzaken en met collega-schepen Martine Matthys, een bezoek aan de gemeente-afdelingen van het Huis van de Bruggeling. Het werd een drukke, maar vooral bijzonder leerrijke Lees verder…