6 maart 2019

PERSBERICHT: Ann Soete 2e lijstduwer Open Vld

Vijf jaar nadat Bruggelinge Ann Soete (60 jaar) voor het eerst verkozen werd in het Vlaams Parlement, zal ze opnieuw terug te vinden zijn op de kieslijsten voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei 2019. Ann Soete: “Ik heb veel te danken Open Vld Brugge en dit is mijn manier om iets terug te doen.” Ann Soete zal als tweede lijstduwer terug te vinden zijn op de West-Vlaamse Open Vld-lijst voor het Vlaams Parlement.

Open Vld Brugge levert heel wat topkandidaten voor de verkiezingen van 2019. Zo staat schepen Mercedes Van Volcem – tevens Vlaams volksvertegenwoordiger op dit moment – op plaats 3 van de Vlaamse lijst. Chris Marain staat op plaats 19, terwijl Jasper Pillen dan weer eerste opvolger is op diezelfde Vlaamse lijst. Op de lijst voor de federale Kamer vinden we dan weer Sandrine De Crom terug.

Brugse medekandidaten steunen

De initiële vraag om op de lijst te staan werd gesteld door Open Vld Brugge-voorzitter Jean-Marie De Plancke. Hij vroeg Ann Soete om op die manier de kandidaturen van de Brugse Open Vld-afdeling te ondersteunen. Lijstvormer Bart Tommelein volgde hem daarin en bood haar een lijstduwersplaats aan. “Omdat ik veel te danken heb aan Open Vld Brugge en in het bijzonder aan Mercedes Van Volcem, ben ik met veel overtuiging ingegaan op dat aanbod. De komende maanden kunnen ze dan ook één voor één op mij rekenen!”

“Brugge blijft absolute prioriteit”

Ambities met haar plaats op de lijst heeft schepen Soete niet: “Mijn focus ligt nu 100% bij de Bruggelingen die me het mandaat gegeven hebben om mee hun stad te besturen. Een nieuwe termijn in het Vlaams Parlement behoort dan ook niet tot de verwachtingen. Wel hoop ik mijn opgedane ervaring met de andere West-Vlaamse Open Vld-kandidaten te kunnen delen en de kandidatuur van mijn Brugse collega’s te onderstrepen.”

De ontwerplijst van lijsttrekker Bart Tommelein moet nog ter stemming goedgekeurd worden door de leden van Open Vld . Zij kunnen tussen 12 en 18 maart hun stem uitbrengen. Daarna kan de campagne in de aanloop naar 26 mei op gang geschoten worden.

Biografie:

  • Ann Soete (°18 februari 1959)
  • Echtgenoot: Ignace Minne
  • Kinderen: Olivier, Charlotte, Benedict
  • Brugs gemeenteraadslid sinds januari 2007
  • Vlaams Volksvertegenwoordiger sinds mei 2014
  • Brugs schepen voor onderwijs en burgerzaken sinds januari 2019
Please follow and like us:

Gerelateerde artikelen

Pers & Media

Plaatsing tijdelijke Kruispoortbrug I

Goed nieuws in het vooruitzicht! Volgens de huidige planning zou de tijdelijke Kruispoortbrug I in gebruik kunnen worden genomen tegen 22 december 2017. Dit blijkt uit een parlementaire vraag hierover van Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Soete Lees verder…

Pers & Media

Een nieuwe motor voor Brugge

Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan handen in elkaar   Persbericht: Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan de handen in elkaar. Beide vrouwelijke politici, uit de hoofdstad Lees verder…

Pers & Media

1 september 2017 persbericht: Ann Soete gaat verder als onafhankelijke

Geachte, Ik heb besloten met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap van N-VA op te zeggen. Ik verlaat dus de N-VA fractie en zal verder als onafhankelijke zetelen, zowel als gemeenteraadslid in Brugge als in het Vlaams Lees verder…