22 februari 2019

Stedelijk onderwijs strijdt mee tegen pesten

Deze ochtend startte de ‘Vlaamse Week tegen Pesten’, een initiatief van de vzw ‘Kies Kleur tegen Pesten’. In tal van Vlaamse scholen en jeugdverenigingen worden deze week acties georganiseerd om het probleem onder de aandacht te brengen en er over te praten. Ook alle stedelijke basisscholen van Brugge hebben een actieplan om pesten op school te bestrijden. 

Van vrijdag 22 februari tot en met vrijdag 1 maart loopt de ‘Vlaamse Week tegen Pesten’, dit met de bedoeling om kinderen en jongeren nog meer bewust te maken over hoe kwetsend pestgedrag kan zijn. Dankzij de ‘Move tegen Pesten’ en de vier stippen van Ketnet is die Vlaamse week tegen pesten ook uitgegroeid tot een zeer gekend begrip onder de Vlaamse leerlingen.

Brugge doet mee! 

Ook alle Brugse stedelijke basisscholen werken al jaren rond het thema en zijn klaar om elk pestgedrag meteen in de kiem te smoren. Sommige onder hen schenken er ook extra aandacht aan deze week:

  • In Basisschool De Triangel wordt al enkele weken opgebouwd naar deze ‘Vlaamse Week tegen Pesten’. Deze week wordt per leerjaar naar een film (Pietje Kortstaart, Superheld, Pudding T of Bluebird) gekeken die dan verder besproken wordt. In het zesde leerjaar werken de leerlingen in duo’s aan werkstukjes rond verdraagzaamheid.
  • In het Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord werd al enige tijd geleden een actief, preventief anti-pestbeleid uitgewerkt dat ook echt haar vruchten afwerpt in de praktijk.
  • In De Ganzenveer zit pestbeleid in de dagelijkse werking, maar wordt deze week extra aandacht gegeven aan de Ketnet-actie. Ze volgen de actie op de voet en ook de stippen zullen zeker niet ontbreken op de speelplaats!
  • In de Stedelijke Basisschool Sint-Michiels wordt deze week dan weer dagelijks naar Karrewiet en ‘Stip It’ gekeken om de afleveringen daarna in de klas te bespreken. De stippen zijn overal aanwezig en op 1 maart brengen alle kinderen samen de bij deze week horende dans.

Alle info over de ‘Vlaamse Week tegen Pesten’ vind je op de website van Ketnet. Werken jullie zelf een actie uit, deel die dan zeker online en vergeet de #stipit niet!

Please follow and like us:
Categorieën: Onderwijs Brugge

Gerelateerde artikelen

Onderwijs Brugge

‘Het Noordveld’ meest verkeersveilige school!

Begin april werd de vierde editie van de verkeerscampagne ‘Veilig naar School’, een sensibiliseringscampagne die de veiligheid van schoolgaande jongeren in het verkeer centraal stelt, afgesloten. Tal van scholen dienden hun verkeersveiligheidsproject in om kans Lees verder…

Onderwijs Brugge

Beperkte staking in Brugse stadsscholen

Vandaag is de eerste algemene staking in het onderwijs in 18 jaar tijd. De stakende leerkrachten wensen nu reeds een signaal te geven aan de volgende Vlaamse Regering dat er meer geïnvesteerd zal moeten worden Lees verder…

Onderwijs Brugge

De Boomhut is eerste Brugse basisschool met digitale aanmelding

De inschrijvingen voor basisschool De Boomhut (Sint-Andries) zullen vanaf heden niet meer via het vertrouwde tafereel van kamperen voor de schoolpoort gebeuren. De directie van de freinetschool maakt er komaf mee en werkt vanaf heden Lees verder…