25 januari 2019

Bezoek gemeente-afdelingen Huis van de Bruggeling

Vandaag bracht ik, samen met een delegatie van de Dienst Burgerzaken en met collega-schepen Martine Matthys, een bezoek aan de gemeente-afdelingen van het Huis van de Bruggeling. Het werd een drukke, maar vooral bijzonder leerrijke dag! 

Samen met Martine Matthys (Schepen van personeel & organisatie en klantgerichte dienstverlening), Severine Willems (clusterhoofd klant) en Silke Steijns (baliecoach gemeente-afdelingen) bracht ik in mijn hoedanigheid als Schepen van burgerzaken een bezoek aan alle randafdelingen van de dienst Burgerzaken.

Tien randafdelingen

Het Huis van de Bruggeling telt, naast de locatie in het centrum van de stad, in totaal tien verschillende randafdelingen waar de dienstverlening van de dienst bevolking verzekerd wordt:

  • onthaalbureau Zwankendamme
  • gemeenteafdeling Zeebrugge
  • gemeenteafdeling Lissewege
  • gemeenteafdeling Sint-Pieters
  • gemeenteafdeling De Grendel
  • gemeenteafdeling Dudzele
  • gemeenteafdeling Sint-Kruis
  • gemeenteafdeling Assebroek
  • gemeenteafdeling Sint-Michiels
  • gemeenteafdeling Sint-Andries

Werk aan de winkel

Alle tien werden ze vandaag bezocht en overal werd de tijd genomen om de werking te bespreken en te evalueren met de verschillende medewerkers. In sommige afdelingen kunnen zeker optimalisaties uitgevoerd worden, zowel voor de Bruggelingen als voor het comfort van de medewerkers. We gaan er deze legislatuur zeker werk van maken om daar grote stappen in te zetten.

Mijn oprechte dank aan alle diensten die deze infodag mogelijk gemaakt hebben. Ik kijk er naar uit om met elk van jullie samen te werken en de werking verder te optimaliseren.

 

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad Brugge ondertekent Vienna Declaration

Deze middag ondertekenden schepen Esquenet en ikzelf namens de stad Brugge de ‘Vienna Declaration’. Deze verklaring werd ondertekend door tal van internationale UNESCO-steden en dit met de bedoeling om samen in te staan voor het Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Infomarkt Visartsluis op 6 februari

Eind december stelde de Vlaamse Regering het ontwerp van voorkeursbesluit vast voor het complex project ‘Verbetering nautische toegankelijkheid tot de (achter)haven van Zeebrugge’. Daarin wordt de Visartsluis met Nx in tunnel naar voor geschoven als Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Nieuwe schepencollege officieel voorgesteld

Het nieuwe Brugse college van burgemeester en schepenen, dat op 1 januari 2019 overneemt van het huidige stadsbestuur, werd deze ochtend officieel voorgesteld aan de pers. Toekomstig burgemeester Dirk De fauw stelde de schepenen uit Lees verder…