25 januari 2019

Bezoek gemeente-afdelingen Huis van de Bruggeling

Vandaag bracht ik, samen met een delegatie van de Dienst Burgerzaken en met collega-schepen Martine Matthys, een bezoek aan de gemeente-afdelingen van het Huis van de Bruggeling. Het werd een drukke, maar vooral bijzonder leerrijke dag! 

Samen met Martine Matthys (Schepen van personeel & organisatie en klantgerichte dienstverlening), Severine Willems (clusterhoofd klant) en Silke Steijns (baliecoach gemeente-afdelingen) bracht ik in mijn hoedanigheid als Schepen van burgerzaken een bezoek aan alle randafdelingen van de dienst Burgerzaken.

Tien randafdelingen

Het Huis van de Bruggeling telt, naast de locatie in het centrum van de stad, in totaal tien verschillende randafdelingen waar de dienstverlening van de dienst bevolking verzekerd wordt:

  • onthaalbureau Zwankendamme
  • gemeenteafdeling Zeebrugge
  • gemeenteafdeling Lissewege
  • gemeenteafdeling Sint-Pieters
  • gemeenteafdeling De Grendel
  • gemeenteafdeling Dudzele
  • gemeenteafdeling Sint-Kruis
  • gemeenteafdeling Assebroek
  • gemeenteafdeling Sint-Michiels
  • gemeenteafdeling Sint-Andries

Werk aan de winkel

Alle tien werden ze vandaag bezocht en overal werd de tijd genomen om de werking te bespreken en te evalueren met de verschillende medewerkers. In sommige afdelingen kunnen zeker optimalisaties uitgevoerd worden, zowel voor de Bruggelingen als voor het comfort van de medewerkers. We gaan er deze legislatuur zeker werk van maken om daar grote stappen in te zetten.

Mijn oprechte dank aan alle diensten die deze infodag mogelijk gemaakt hebben. Ik kijk er naar uit om met elk van jullie samen te werken en de werking verder te optimaliseren.

 

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad geeft nieuwe invulling aan Brugse winter

Deze namiddag heeft het stadsbestuur toelichting gegeven bij haar nieuwe plannen omtrent de ‘Wintermarkt’ van dit najaar en bij het referentiekader ‘Winterkompas’ dat ze lanceert. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en geven daarbij geen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Site Garenmarkt uitgebouwd tot volwaardige museum- en kunstsite

Het stadsbestuur nam afgelopen vrijdag de beslissing om over te gaan tot een ruil van gronden met het Sint-Andreasinstituut Brugge. Door die ruil worden een aantal doelstellingen van beide gerealiseerd en worden meteen 18 beleidspunten Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…