15 januari 2019

Infomarkt Visartsluis op 6 februari

Eind december stelde de Vlaamse Regering het ontwerp van voorkeursbesluit vast voor het complex project ‘Verbetering nautische toegankelijkheid tot de (achter)haven van Zeebrugge’. Daarin wordt de Visartsluis met Nx in tunnel naar voor geschoven als voorkeursalternatief voor de nieuwe tweede toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. Volgende week, op 21 januari 2019, start het openbaar onderzoek. Iedereen kan dan opmerkingen en bezwaren indienen op het ontwerp van voorkeursbesluit. Op 6 februari kunnen geïnteresseerden alvast vragen stellen op de infomarkt in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge.

Openbaar onderzoek

Alle documenten over dit project liggen ter inzage klaar in het Huis van de Bruggeling, in de gemeenteafdeling van Zeebrugge, in het gemeentehuis van Knokke-Heist of bij de Dienst Maritieme Toegang van het departement mobiliteit. Tijdens het openbaar onderzoek (van 21 januari 2019 tot en met 22 maart 2019) kan iedereen bezwaren of opmerkingen over het gekozen voorkeurstraject indienen. Dat kan per mail (nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be) of bijvoorbeeld door een brief af te geven tegen ontvangstbewijs in het Huis van de Bruggeling.

Infomarkt op 6 februari

Wie nog meer informatie wenst, kan alvast op 6 februari terecht op een infomarkt in het Gemeenschapshuis, Marktplein 12 in Zeebrugge. Daar wordt toelichting gegeven bij de inhoud van het ontwerp van voorkeursbesluit en de verdere stappen in het proces. Bewoners, bedrijven en geïnteresseerden kunnen er ook vragen stellen. De infomarkt is doorlopend open van 15.00 tot 20.00 uur. Om 15.30, 17.30 en 19.00 uur is er een korte presentatie.

– Foto: Radio 2 – 

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad Brugge ondertekent Vienna Declaration

Deze middag ondertekenden schepen Esquenet en ikzelf namens de stad Brugge de ‘Vienna Declaration’. Deze verklaring werd ondertekend door tal van internationale UNESCO-steden en dit met de bedoeling om samen in te staan voor het Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Bezoek gemeente-afdelingen Huis van de Bruggeling

Vandaag bracht ik, samen met een delegatie van de Dienst Burgerzaken en met collega-schepen Martine Matthys, een bezoek aan de gemeente-afdelingen van het Huis van de Bruggeling. Het werd een drukke, maar vooral bijzonder leerrijke Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Nieuwe schepencollege officieel voorgesteld

Het nieuwe Brugse college van burgemeester en schepenen, dat op 1 januari 2019 overneemt van het huidige stadsbestuur, werd deze ochtend officieel voorgesteld aan de pers. Toekomstig burgemeester Dirk De fauw stelde de schepenen uit Lees verder…