15 januari 2019

Infomarkt Visartsluis op 6 februari

Eind december stelde de Vlaamse Regering het ontwerp van voorkeursbesluit vast voor het complex project ‘Verbetering nautische toegankelijkheid tot de (achter)haven van Zeebrugge’. Daarin wordt de Visartsluis met Nx in tunnel naar voor geschoven als voorkeursalternatief voor de nieuwe tweede toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. Volgende week, op 21 januari 2019, start het openbaar onderzoek. Iedereen kan dan opmerkingen en bezwaren indienen op het ontwerp van voorkeursbesluit. Op 6 februari kunnen geïnteresseerden alvast vragen stellen op de infomarkt in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge.

Openbaar onderzoek

Alle documenten over dit project liggen ter inzage klaar in het Huis van de Bruggeling, in de gemeenteafdeling van Zeebrugge, in het gemeentehuis van Knokke-Heist of bij de Dienst Maritieme Toegang van het departement mobiliteit. Tijdens het openbaar onderzoek (van 21 januari 2019 tot en met 22 maart 2019) kan iedereen bezwaren of opmerkingen over het gekozen voorkeurstraject indienen. Dat kan per mail (nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be) of bijvoorbeeld door een brief af te geven tegen ontvangstbewijs in het Huis van de Bruggeling.

Infomarkt op 6 februari

Wie nog meer informatie wenst, kan alvast op 6 februari terecht op een infomarkt in het Gemeenschapshuis, Marktplein 12 in Zeebrugge. Daar wordt toelichting gegeven bij de inhoud van het ontwerp van voorkeursbesluit en de verdere stappen in het proces. Bewoners, bedrijven en geïnteresseerden kunnen er ook vragen stellen. De infomarkt is doorlopend open van 15.00 tot 20.00 uur. Om 15.30, 17.30 en 19.00 uur is er een korte presentatie.

– Foto: Radio 2 – 

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad geeft nieuwe invulling aan Brugse winter

Deze namiddag heeft het stadsbestuur toelichting gegeven bij haar nieuwe plannen omtrent de ‘Wintermarkt’ van dit najaar en bij het referentiekader ‘Winterkompas’ dat ze lanceert. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en geven daarbij geen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Site Garenmarkt uitgebouwd tot volwaardige museum- en kunstsite

Het stadsbestuur nam afgelopen vrijdag de beslissing om over te gaan tot een ruil van gronden met het Sint-Andreasinstituut Brugge. Door die ruil worden een aantal doelstellingen van beide gerealiseerd en worden meteen 18 beleidspunten Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…