19 oktober 2018

Een nieuwe motor voor Brugge: Open Vld PLUS levert twee schepenen

Een lange en moeilijke campagne werd zondag afgesloten met een stralende verkiezingsdag. Met Open Vld PLUS gingen we resoluut voor een nieuwe motor in Brugge, voor een nieuw stadsbestuur. Rond 19u bleek die er ook te komen: CD&V + sp.a + Open Vld PLUS met als nieuwe burgemeester: Dirk De fauw. Open Vld PLUS levert twee schepenen, namelijk Mercedes Van Volcem, alsook de tandem Jasper Pillen/ikzelf. Ik dank de kiezer voor mijn hernieuwde mandaat in de Brugse gemeenteraad, alsook Open Vld PLUS voor het unaniem vertrouwen in mij als schepen voor de partij.

Bron: VRT

Een score van +2,3% is voor Open Vld PLUS dan misschien minder dan verhoopt,  maar zowel CD&V, sp.a als de kiezer konden het programma en het afgelegde traject van onze partij wel smaken. Hoewel CD&V en sp.a mathematisch geen nood hebben aan Open Vld PLUS om een meerderheid te hebben in de gemeenteraad, werden we toch meegenomen in het stadsbestuur.  Een mooie erkenning voor één van de winnaars van deze gemeenteraadsverkiezingen.

Een nieuw mandaat van de kiezer

Ikzelf kreeg van de Brugse kiezer 2.047 voorkeurstemmen, iets waar ik zeer verheugd over ben. Ik krijg van de Brugse kiezer het vertrouwen om opnieuw zes jaar lang mee te bouwen aan een beter Brugge, en dit voor het eerst van binnenin de meerderheid. De komende dagen en weken houden we mee de pen vast voor een bestuursakkoord, waarin de contouren van hoe Brugge er tegen 2024 zal uitzien, uit te schrijven.

Open Vld PLUS bood me aan om samen met Jasper Pillen het tweede schepenambt – naast Mercedes Van Volcem – voor de partij op te nemen. De komende 2,5 jaar zal ik dus namens Open Vld PLUS deel uit maken van het schepencollege, waarna Jasper het van mij zal overnemen voor de resterende 3,5 jaar.

Een oprechte dankuwel!

Graag dank ik alle mensen die op mij gestemd hebben, elke medekandidaat op de Open Vld PLUS-lijst, iedere vrijwilliger die me de voorbije weken en maanden gesteund heeft en uiteraard en niet in het minst mijn echtgenoot Ignace en mijn kinderen. Dankuwel!

 

Please follow and like us:
Categorieën: Open Vld PLUS

Gerelateerde artikelen

Open Vld PLUS

Wat kan nieuw taxidecreet betekenen voor Brugge?

In de ministerraad van de Vlaamse Regering werd afgelopen vrijdag een akkoord gevonden over hoe het taxilandschap in Vlaanderen er moet uitzien vanaf 2020. Het decreet moet zorgen voor meer taxi’s aan lagere prijzen, maakt Lees verder…

Open Vld PLUS

Brugge overspoeld door cruisetoeristen

De voorbije tien jaar is het cruisetoerisme in Brugge exponentieel toegenomen. Het aantal cruiseschepen dat in Zeebrugge aanmeerde is met 232% gestegen; het aantal cruisetoeristen steeg zelf met 583%. Dat blijkt uit het antwoord van Lees verder…

Open Vld PLUS

Lijstvoorstelling Open Vld PLUS

Gisteren werden in de het hartje van de stad alle 47 de kandidaten van de Open Vld PLUS-lijst voorgesteld aan de pers. Met de slogan “Een nieuwe motor voor Brugge” trekt het team van enthousiastelingen Lees verder…