18 september 2018

Steeds meer toeristen ontdekken luchthaven Oostende-Brugge

De internationale luchthaven van Oostende-Brugge wordt steeds populairder. Dat blijkt uit het antwoord van de minister van Toerisme op de schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Soete. In de voorbije tien jaar is het aantal bestemmingen verdubbeld, net als het aantal passagiers dat er gebruik van maakt. In 2017 maakten maar liefst 365.345 vertrekkende of aankomende passagiers gebruik van de luchthaven. Vooral de vlotte procedures vallen bijzonder in de smaak. “Een grote economische troef voor onze regio,” aldus Ann Soete.

West-Vlaanderen trekt met de centrumstad Brugge (UNESCO-werelderfgoed) en met de herdenking van Wereldoorlog I in de ruime regio rond Ieper bijzonder veel internationale toeristen aan. Toeristen kunnen – om de regio te bereiken – onder andere gebruik maken van de internationale luchthaven Oostende-Brugge.

Steeds meer bestemmingen

Echter, de meeste vliegbewegingen met passagiers beperken zich voornamelijk tot zonnige vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa. In 2014 werd in totaal op 13 vakantiebestemmingen gevlogen, voornamelijk in Zuid-Europa, Turkije of op de Canarische eilanden. Anno 2018 zijn daar nog 12 vakantiebestemmingen bijgekomen, met sinds dit jaar ook voor het eerst twee niet-Europese vakantiebestemmingen in Egypte.

(Klik op afbeelding om tabel te openen)

Aantal toeristen stijgt gestaag

De voorbije tien jaar is het aantal passagiers (aankomend + vertrekkend) dat gebruik maakt van de internationale luchthaven Oostende-Brugge verdubbeld. Daar waar er in 2007 nog slechts 180.063 passagiers waren, is dat in 2017 gestegen naar 365.345. Dat komt neer op een gemiddelde van zowat 1.000 passagiers per dag. Onderstaande tabel geeft dat overzichtelijk weer. Het recordjaar 2016 is te verklaren door de extra passagiers die de luchthaven verwerkte in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem.

Vlotte procedures

“Dat er ook dit jaar weer enkele bestemmingen bijgekomen zijn, onderstreept de aantrekkelijkheid van de luchthaven,” aldus Ann Soete. Zowel de operatoren als de toeristen appreciëren vooral de enorm vlotte afhandeling en procedures op de luchthaven. Zo nemen het inchecken en de bagagebehandeling veel minder tijd in beslag dan op grote luchthavens zoals Zaventem.  Steeds meer passagiers kiezen daarom voor de luchthaven Oostende-Brugge.

“De huidige vergunning loopt nog tot 2024 en biedt voldoende ruimte om nog bijkomende activiteiten te ontplooien op de luchthaven, zowel op het niveau van aantal vluchten, alsook binnen de opgelegde geluidscontouren,” aldus Ann Soete.

Bron: Foto©Luchthaven Oostende-Brugge

Please follow and like us:
Categorieën: Vlaams Parlement

Gerelateerde artikelen

Vlaams Parlement

Vlaamse Regering adviseert: “Leerplicht vanaf 5 jaar.”

Momenteel geldt in België een leerplicht voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Er gaan steeds meer stemmen op om de leerplicht te verlagen om zo de participatie van kleuters te verbeteren. De federale overheid Lees verder…

Vlaams Parlement

Bruggeling produceert steeds minder afval

Uit de meest recente cijfers die ik bij minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) opvroeg, blijkt dat de Bruggeling gemiddeld steeds minder huisvuil laat ophalen dan pakweg vijf jaar geleden. De daling geldt zowel voor Lees verder…

Vlaams Parlement

Steeds meer vrouwen trekken voetbalschoenen aan

Uit cijfers die ik opvroeg bij de minister van sport, blijkt dat het aantal meisjes dat in de jeugdcategorieën competitievoetbal speelt de voorbije vier jaar bijzonder sterk gestegen is. Sinds 2015 is het aantal meisjes Lees verder…