17 juli 2018

1,5 miljoen euro subsidies voor 64 Vlaamse logies

Toerisme Vlaanderen kondigt aan 1,5 miljoen euro te zullen investeren in betere infrastructuur voor 64 Vlaamse logies. De focus voor de toegekende subsidies ligt onder andere op structurele verbeteringen die de voorzieningen volledig toegankelijk moeten maken voor elk doelpubliek. Ook zes Brugse logies kunnen rekenen op een toegekende subsidie voor geplande investeringen.

Tussen 1 januari en 30 april van dit jaar konden logies een subsidieaanvraag indienen bij Toerisme Vlaanderen. In lijn met de beleidskeuzes kwamen de volgende investeringen in aanmerking voor een logiessubsidie in 2018:

  • Investeringen in kind- en familievriendelijke infrastructuur
  • Investeringen in een toegankelijke basisketen die leiden tot een A- of A+-label voor het toeristische logies
  • Zorgspecifieke investeringen die leiden tot inclusieve verblijven (voor mensen met een beperking)
  • Aanleg of inrichting van camperplaatsen.

De subsidie bedraagt maximum 25 % van de uitgaven die in aanmerking komen en maximum 50 000 euro per dossier.

Subsidies voor zes Brugse logies

Uiteindelijk werden 64 subsidieaanvragen weerhouden. De uitbaters van die logies zullen samen voor ongeveer 11 miljoen euro investeringen doen in hun zaak. Het aandeel van Toerisme Vlaanderen in die investeringen bedraagt 1,5 miljoen euro. Een overzicht van de toegekende subsidies kan hier gedownload worden.

Ook zes Brugse logies zagen hun subsidieaanvraag goedgekeurd en kunnen rekenen op een subsidie om de geplande investeringen mee mogelijk te maken:

  • Vakantiewoning Huyze Walburga
  • Golden Tree Hotel
  • Hotel Hans Memling
  • Hostel Lybeer
  • Anna’s Bed & Breakfast
  • Hotel Academie

Subsidieoproep 2019

Ook in 2019 zal het mogelijk zijn om een subsidieaanvraag te doen bij Toerisme Vlaanderen. Wanneer die ingediend kunnen worden en voor welke investeringen subsidies aangevraagd zullen kunnen worden, zal op deze website aangekondigd worden: https://www.toerismevlaanderen.be/logiessubsidie.

Please follow and like us:
Categorieën: Vlaams Parlement

Gerelateerde artikelen

Vlaams Parlement

Steeds meer toeristen ontdekken luchthaven Oostende-Brugge

De internationale luchthaven van Oostende-Brugge wordt steeds populairder. Dat blijkt uit het antwoord van de minister van Toerisme op de schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Soete. In de voorbije tien jaar is het aantal Lees verder…

Vlaams Parlement

Steeds meer vrouwen trekken voetbalschoenen aan

Uit cijfers die ik opvroeg bij de minister van sport, blijkt dat het aantal meisjes dat in de jeugdcategorieën competitievoetbal speelt de voorbije vier jaar bijzonder sterk gestegen is. Sinds 2015 is het aantal meisjes Lees verder…

Vlaams Parlement

Kustredders presteren optimaal

– PERSBERICHT – Eergisteren werd in Koksijde ter nauwer nood een drama vermeden toen omstaanders en reddingsdiensten vier kleine kinderen van de verdrinkingsdood behoeden. Uit cijfers die Vlaams Volksvertegenwoordiger en Brugs gemeenteraadslid Ann Soete kon Lees verder…