17 juli 2018

1,5 miljoen euro subsidies voor 64 Vlaamse logies

Toerisme Vlaanderen kondigt aan 1,5 miljoen euro te zullen investeren in betere infrastructuur voor 64 Vlaamse logies. De focus voor de toegekende subsidies ligt onder andere op structurele verbeteringen die de voorzieningen volledig toegankelijk moeten maken voor elk doelpubliek. Ook zes Brugse logies kunnen rekenen op een toegekende subsidie voor geplande investeringen.

Tussen 1 januari en 30 april van dit jaar konden logies een subsidieaanvraag indienen bij Toerisme Vlaanderen. In lijn met de beleidskeuzes kwamen de volgende investeringen in aanmerking voor een logiessubsidie in 2018:

  • Investeringen in kind- en familievriendelijke infrastructuur
  • Investeringen in een toegankelijke basisketen die leiden tot een A- of A+-label voor het toeristische logies
  • Zorgspecifieke investeringen die leiden tot inclusieve verblijven (voor mensen met een beperking)
  • Aanleg of inrichting van camperplaatsen.

De subsidie bedraagt maximum 25 % van de uitgaven die in aanmerking komen en maximum 50 000 euro per dossier.

Subsidies voor zes Brugse logies

Uiteindelijk werden 64 subsidieaanvragen weerhouden. De uitbaters van die logies zullen samen voor ongeveer 11 miljoen euro investeringen doen in hun zaak. Het aandeel van Toerisme Vlaanderen in die investeringen bedraagt 1,5 miljoen euro. Een overzicht van de toegekende subsidies kan hier gedownload worden.

Ook zes Brugse logies zagen hun subsidieaanvraag goedgekeurd en kunnen rekenen op een subsidie om de geplande investeringen mee mogelijk te maken:

  • Vakantiewoning Huyze Walburga
  • Golden Tree Hotel
  • Hotel Hans Memling
  • Hostel Lybeer
  • Anna’s Bed & Breakfast
  • Hotel Academie

Subsidieoproep 2019

Ook in 2019 zal het mogelijk zijn om een subsidieaanvraag te doen bij Toerisme Vlaanderen. Wanneer die ingediend kunnen worden en voor welke investeringen subsidies aangevraagd zullen kunnen worden, zal op deze website aangekondigd worden: https://www.toerismevlaanderen.be/logiessubsidie.

Please follow and like us:
Categorieën: Vlaams Parlement

Gerelateerde artikelen

Vlaams Parlement

Vanaf nu alles op Brugge!

De verkiezingen zitten er op en de kaarten liggen op tafel. Open Vld verliest lichtjes (-0,71% in West-Vlaanderen) en zelf haalde ik bij mijn laatste nationale stembusslag de 4e meest voorkeurstemmen onder de Open Vld-opvolgers Lees verder…

Vlaams Parlement

Vlaamse Regering adviseert: “Leerplicht vanaf 5 jaar.”

Momenteel geldt in België een leerplicht voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Er gaan steeds meer stemmen op om de leerplicht te verlagen om zo de participatie van kleuters te verbeteren. De federale overheid Lees verder…

Vlaams Parlement

Bruggeling produceert steeds minder afval

Uit de meest recente cijfers die ik bij minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) opvroeg, blijkt dat de Bruggeling gemiddeld steeds minder huisvuil laat ophalen dan pakweg vijf jaar geleden. De daling geldt zowel voor Lees verder…