5 maart 2018

Parkeerverbod Smedenstraat drama

Door een slechte en ondoordachte coördinatie van de werken aan ’t Zand moeten de werfwagens de komende maand parkeren in de Smedenstraat. Klanten van onze Brugse handelaren verliezen daardoor hun parkeerplaats vlakbij. Dat er over dat parkeerverbod nooit naar de handelaars gecommuniceerd werd door het gemeentebestuur, is onaanvaardbaar! En waar blijven de shop&go zones in de Brugse binnenstad?!

Voor de handelaars van de Smedenstraat start een zeer vervelende maand. Vanaf vandaag geldt er namelijk een parkeerverbod tussen het kruispunt van ’t Zand en het kruispunt met de Kegelschoolstraat (schoenen Janssens). De parkeerplaatsen voor de handelaren hun deur worden grotendeels ingenomen door werfwagens. Voor lokale handelaren die rekenen op klanten die snel een stop&go doen voor hun aankopen, is dat een absolute ramp. Klanten moeten tijdelijk hun wagen in de buurt kwijt kunnen, wat geen evidentie is in de onmiddellijke omgeving. Denk maar aan het Beursplein waar er al nauwelijks plaats is.

Handelszaken de dupe

De straat heeft het al een poos moeilijk door de werken op ’t Zand, die reeds anderhalf jaar duren. De lokale handelaren krijgen het zwaar te verduren: kwaliteitsslagerij Kurt sloot de deuren en verhuisde zijn zaak, de wijnhandel van Volker Feuerstein sluit binnenkort de deuren en er wordt een overnemer gezocht voor Les Tartes de Françoise.

Ook mijn collega in de Open Vld PLUS-fractie, Mercedes Van Volcem, klaagt de situatie op politiek niveau aan:“Het stopt niet voor de handelaars in de Smedenstraat. Ik vind dat dit stadsbestuur maatregelen moet nemen om die mensen te helpen. Dit is een slechte coördinatie van de werken.” 

Volgens mij had deze extra mokerslag vermeden kunnen worden indien het stadsbestuur de mogelijkheid overwogen had om de werfwagens op het lege (!) beursplein te laten parkeren.

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Stad geeft nieuwe invulling aan Brugse winter

Deze namiddag heeft het stadsbestuur toelichting gegeven bij haar nieuwe plannen omtrent de ‘Wintermarkt’ van dit najaar en bij het referentiekader ‘Winterkompas’ dat ze lanceert. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en geven daarbij geen Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Site Garenmarkt uitgebouwd tot volwaardige museum- en kunstsite

Het stadsbestuur nam afgelopen vrijdag de beslissing om over te gaan tot een ruil van gronden met het Sint-Andreasinstituut Brugge. Door die ruil worden een aantal doelstellingen van beide gerealiseerd en worden meteen 18 beleidspunten Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Gevleugeld zebrapad krijgt gemengde reacties

Sinds augustus 2018 is er in de Gistelsesteenweg, ter hoogte van Basisschool Zandstraat, een proefopstelling met een ‘gevleugeld zebrapad’. Zo’n zebrapad is drie keer zo breed als een regulier zebrapad en is vooral bedoeld om dodehoekongevallen Lees verder…