5 maart 2018

Parkeerverbod Smedenstraat drama

Door een slechte en ondoordachte coördinatie van de werken aan ’t Zand moeten de werfwagens de komende maand parkeren in de Smedenstraat. Klanten van onze Brugse handelaren verliezen daardoor hun parkeerplaats vlakbij. Dat er over dat parkeerverbod nooit naar de handelaars gecommuniceerd werd door het gemeentebestuur, is onaanvaardbaar! En waar blijven de shop&go zones in de Brugse binnenstad?!

Voor de handelaars van de Smedenstraat start een zeer vervelende maand. Vanaf vandaag geldt er namelijk een parkeerverbod tussen het kruispunt van ’t Zand en het kruispunt met de Kegelschoolstraat (schoenen Janssens). De parkeerplaatsen voor de handelaren hun deur worden grotendeels ingenomen door werfwagens. Voor lokale handelaren die rekenen op klanten die snel een stop&go doen voor hun aankopen, is dat een absolute ramp. Klanten moeten tijdelijk hun wagen in de buurt kwijt kunnen, wat geen evidentie is in de onmiddellijke omgeving. Denk maar aan het Beursplein waar er al nauwelijks plaats is.

Handelszaken de dupe

De straat heeft het al een poos moeilijk door de werken op ’t Zand, die reeds anderhalf jaar duren. De lokale handelaren krijgen het zwaar te verduren: kwaliteitsslagerij Kurt sloot de deuren en verhuisde zijn zaak, de wijnhandel van Volker Feuerstein sluit binnenkort de deuren en er wordt een overnemer gezocht voor Les Tartes de Françoise.

Ook mijn collega in de Open Vld PLUS-fractie, Mercedes Van Volcem, klaagt de situatie op politiek niveau aan:“Het stopt niet voor de handelaars in de Smedenstraat. Ik vind dat dit stadsbestuur maatregelen moet nemen om die mensen te helpen. Dit is een slechte coördinatie van de werken.” 

Volgens mij had deze extra mokerslag vermeden kunnen worden indien het stadsbestuur de mogelijkheid overwogen had om de werfwagens op het lege (!) beursplein te laten parkeren.

Please follow and like us:
Categorieën: Gemeenteraad Brugge

Gerelateerde artikelen

Gemeenteraad Brugge

Infomarkt Visartsluis op 6 februari

Eind december stelde de Vlaamse Regering het ontwerp van voorkeursbesluit vast voor het complex project ‘Verbetering nautische toegankelijkheid tot de (achter)haven van Zeebrugge’. Daarin wordt de Visartsluis met Nx in tunnel naar voor geschoven als Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Nieuwe schepencollege officieel voorgesteld

Het nieuwe Brugse college van burgemeester en schepenen, dat op 1 januari 2019 overneemt van het huidige stadsbestuur, werd deze ochtend officieel voorgesteld aan de pers. Toekomstig burgemeester Dirk De fauw stelde de schepenen uit Lees verder…

Gemeenteraad Brugge

Steeds meer leegstand in shoppende hart van Brugge

In steeds meer centrumsteden smijten kleine handelaren de handdoek in de ring, zo ook in Brugge. De stad telt op dit moment in totaal 179 leegstaande handelspanden, waarvan 27 (!) in het shoppende hart van Lees verder…