20 september 2017

Een nieuwe motor voor Brugge

Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan handen in elkaar

 

Persbericht: Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan de handen in elkaar. Beide vrouwelijke politici, uit de hoofdstad van West-Vlaanderen, willen hun krachten bundelen en zich positief inzetten voor de Bruggeling. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar komen zij samen op onder de naam Open Vld PLUS, een nieuwe motor voor Brugge.

“PLUS betekent méér. Méér samenwerking, méér kans om de huidige meerderheid te breken en vooral… méér voor Brugge. Onze stad verdient meer. Véél meer”, zeggen ze.

Open Vld PLUS wil samen met alle Bruggelingen nadenken over de toekomst van de stad. “We zoeken PLUS-ambassadeurs en iedereen mag meeschrijven aan ons programma, ons PLUS-charter”.

 

Samen staan we sterker

‘We waren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 allebei lijsttrekker in Brugge’, stelt Van Volcem. ‘De oppositie haalde toen 49 procent van de stemmen. Vandaag brengen we al onze ervaring en wilskracht samen. We zijn vastberaden om de huidige meerderheid te breken”.

‘Door samen te werken kunnen we meer zetels halen. Grote partijen halen namelijk makkelijker zetels. Zo geven wij Brugge écht uitzicht op een nieuw, fris stadsbestuur. Samen zijn wij meer dan ooit het alternatief voor De fauw en Landuyt. Laat ons eerlijk zijn: het is toch maar een deprimerend team want er heerst een negatieve sfeer in Brugge, wat ik betreur’, zegt Van Volcem.

‘De Bruggeling heeft de keuze tussen het huidige, kabbelende en ruziemakende bestuur waar partijpolitiek belangrijker is dan het belang van de Bruggeling of het nieuwe, dynamische team Van Volcem – Soete de leiding geven’, vult voorzitter Jean-Marie De Plancke (Open Vld Brugge) aan.

‘Wij vragen uitdrukkelijk de steun aan de Bruggeling. Want Brugge verdient véél beter’

 

Evidente keuze

Voor Ann Soete is toetreden tot Open Vld PLUS een beetje thuiskomen.

“De laatste maanden hebben Mercedes en ik, in alle rust, veel met elkaar gepraat. Ik voelde vanaf dag één heel veel vertrouwen. De laatste maanden waren voor mij heel emotioneel, maar ik ben gesterkt door de ontelbare aanmoedigingen en reacties van de Bruggelingen. Ik heb altijd gesteld dat ik me bij mijn keuze zou laten leiden door mijn kiezers. Daarom heb ik besloten om samen te werken met Mercedes. Wij hebben immers in deze legislatuur als fractieleiders vanuit de oppositie samen gewerkt en veel pijnpunten aangekaart. Het is duidelijk dat wij het dichtste bij elkaar staan.”

 

Open Vld PLUS

“PLUS betekent letterlijk méér: 1 + 1 = 3. Omdat we samen sterker staan. Omdat Open Vld PLUS nieuwe, goeie kandidaten kan aantrekken. En vooral omdat Brugge een PLUS verdient. Het mag allemaal een beetje méér zijn. Het mag zelfs véél meer zijn…”, zegt Mercedes Van Volcem. Er heerst een algemene ontevredenheid in Brugge, wij willen de positieve sfeer herstellen.

“Daarom gaat Open Vld de samenwerking met een groep PLUS-kandidaten aan. Mensen die zich niet noodzakelijk aan een partij willen binden, maar wél achter ons gemeenschappelijk project staan. Wij gaan samen voor een PLUS-project en een PLUS-programma.  Wie zin heeft om zich positief te engageren voor ons PLUS-project, mag contact opnemen”, verduidelijkt Mercedes.

“In 2018 komen we op onder de naam Open Vld PLUS”.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze stad Brugge de mooiste stad van Europa is en dat Brugge de energie en veerkracht verdient om vooruit te komen.  Als we vooruit willen en Brugge tot een succes willen maken en welvaart creëren, dan moeten we in actie komen.  Dit hangt niet af van een lijst van voorstellen die toch niet uitgevoerd worden. Actie komt uit verschillende oplossingen die voortkomen uit overleg en democratie.  Er is moed nodig voor vooruitgang en een gezamenlijke wil. We zijn ervan overtuigd dat Brugge opnieuw vooruit moet gaan en de Bruggeling opnieuw vooruit wil. Daarvoor is kracht nodig, een nieuwe motor.  Het is een keuze voor een ondernemend en ambitieus Brugge. Een keuze voor meer levenskwaliteit. De keuze voor een nog mooier, groener en beter Brugge.

 

  1. Open Vld PLUS: een nieuwe motor voor Brugge

Het is duidelijk dat de Bruggeling niet tevreden is over het huidige bestuur. Wij willen dat omkeren: we willen dat de Bruggeling van Zeebrugge tot ver Assebroek opnieuw fier is op zijn stad. We willen opnieuw een positieve sfeer van vertrouwen en vooruitgang. Brugge heeft een nieuwe motor nodig: gedreven door vrouwelijke ervaring, wilskracht, dynamiek en passie voor Brugge. Dat wil Open Vld Plus zijn.

“We willen de stilstand doorbreken. Een betere coördinatie van werken, een vlotte mobiliteit, een parkeerbeleid op maat én openbaar vervoer op maat. We willen ook constructief samenwerken met een gezamenlijk doel: Brugge mooier en beter maken, de levenskwaliteit van de Bruggeling verhogen, vooruitgang verzekeren. Daarvoor is samenwerking en energie nodig.”

 

  1. PLUS-ambassadeurs: denk mee, doe mee!

‘Open Vld PLUS is een nieuwe motor voor Brugge. De nieuwe motor staat voor vernieuwing, samenwerking, goesting en vooruitgang.  Maar we doen dat niet alleen. ‘We schrijven een positief verhaal en iedereen mag meeschrijven’, stelt Van Volcem. ‘We zoeken ook PLUS-ambassadeurs die mee willen werken aan het PLUS-verhaal dat zal uitmonden in een charter met PLUS-punten.

Mensen die – net als wij – buiten willen komen en luisteren. Die overleg organiseren in hun buurt of hun straat. Die ervoor zorgen dat heel veel Bruggelingen willen meedenken en dat we in dialoog kunnen gaan.’  We zoeken PLUS-ambassadeurs in scholen, ziekenhuizen, ambtenarij, het klassieke middenveld, het individu, jongerenverenigingen, denktanken, bij de brandweer, de politie, de vrijwilligers, het culturele en economische midden….Kortom iedereen die wil Brugge mooier en beter maken, en de Bruggeling wil laten vooruitgaan. We willen ons rechtstreeks tot medeburgers richten en ze uitnodigen om zich op hun beurt in te zetten.

Samen willen we een mooie toekomst bouwen en de uitdagingen van morgen aangaan.  De ambassadeur is vóór iets, niet tegen iets. De ambassadeur zoekt PLUS-punten. Wat ons bindt is de dynamiek van vooruitgang zodat de levenskwaliteit voor Bruggelingen steeds beter wordt.  We willen dat de PLUS-ambassadeurs zich betrokken voelen in onze samenleving en kansen willen voor nieuwe gezichten en nieuw talent.

Wie zin heeft om mee te werken, kijkt op www.openvldplusbrugge.be.

 

  1. PLUS-CHARTER

Met onze lijst willen we het alternatief zijn voor elke Bruggeling die opnieuw  vooruit wil gaan (letterlijk en figuurlijk). Vele Bruggelingen geven elke dag het beste van zichzelf… Wij willen óók het beste van onszelf geven. We zijn een enthousiaste ploeg en willen dat de Bruggeling opnieuw wint!

Daarom nodigen we elke Bruggeling uit om mee te schrijven aan een nieuw charter voor onze stad. Want Brugge kan beter. Véél beter.

Voor deze vier PLUS-punten willen wij in elk geval gaan:

  • We willen een sterker stadsbestuur. Een stadsbestuur dat samenwerkt, mét visie in plaats van improvisatie.
  • We willen de verkeersknoop ontwarren en coördinatie van de werken verbeteren zodat Brugge toegankelijk blijft. We willen een mobiliteitsplan op maat, een parkeerplan met visie en kleine elektrische busjes in de stad.
  • We willen de welvaart en het welzijn van iedere Bruggeling verzekeren. Brugge moet de economische kaart trekken en de toekomst omarmen zodat ook jonge mensen in onze stad werken en wonen.  Een nieuw bedrijventerrein en het nieuwe voetbalstadion zijn daar een voorbeeld van. Maar even belangrijke is een nieuwe doortastende aanpak voor een bloeiende handel in de binnenstad.
  • We willen de levenskwaliteit van de Bruggeling verhogen. Brugge is niet alleen de mooiste stad maar we willen ook dat Brugge de leefbaarste stad van Europa wordt. We willen een toffe stad om te genieten: de Brugse Ramblas, meer stadsparken, leuke plekjes, pleintjes en terrasjes. Onze ambitie voor de Bruggeling.

 

 

 Bio Mercedes Van Volcem

 

Mercedes Van Volcem, 46 jaar, is sedert 2000 gemeenteraadslid in Brugge. In 2000 was ze het jongste gemeenteraadslid van de gemeenteraad. Ze werd rechtstreeks verkozen op de twaalfde plaats. Zes jaar later was ze lijsttrekker en kon ze na 18 jaar oppositie de Open Vld in het bestuur brengen. Van Volcem had de portefeuille ruimtelijke ordening, stadsvernieuwing, wonen en monumentenzorg onder haar bevoegdheid. In 2009 werd ze Vlaams Parlementslid. In 2012 verdween ze samen met Moenaert uit het stadsbestuur, hoewel ze haar persoonlijke score zag stijgen naar 4.363 stemmen.

In 2014 werd Van Volcem voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Stedenbeleid en Integratie. Van Volcem kaartte in de periode 2012-2017 als fractieleider vaak de tekortkomingen van het huidig bestuur aan.

Van Volcem is gehuwd met Francis Missault en heeft een dochter Maxime Missault (16 jaar) en zoon Elliott Missault (18 jaar). Samen met haar man heeft ze een advocatenkantoor.

 

Bio Ann Soete

 

Ann Soete,  58 jaar, is sedert 2006 gemeenteraadslid in de stad Brugge. In 2006 kwam ze op onder het kartel CD&V/N-VA en behaalde op de tiende plaats 2119 stemmen.  slechts 39 stemmen minder dan schepen Jean-Marie Bogaert, die toen op de tweede plaats stond.

Mevrouw Soete trok net als Van Volcem in 2012 de lijst. Ze kon het aantal zetels verhogen van 2 naar 10 en behaalde 20 procent van de stemmen met N-VA en een persoonlijke score van 5620 voorkeurstemmen.

In 2014 werd ze verkozen als Vlaams Parlementslid met 23.127 voorkeurstemmen. En zetelt zij in de commissies Toerisme, Cultuur en Onderwijs.

In mei 2017 besliste ze niet meer op te komen voor N-VA Brugge. Thans zetelt mevrouw Soete als onafhankelijk gemeenteraadslid en onafhankelijk parlementslid.

Soete is getrouwd met Ignace Minne. Samen hebben zij 3 kinderen: Olivier (31 jaar), Bénédict (29 jaar) en Charlotte (26 jaar).  En baten zij reeds 35 jaar muziekhandel Rombaux uit.

Please follow and like us:
Categorieën: Pers & Media

Gerelateerde artikelen

Pers & Media

PERSBERICHT: Ann Soete 2e lijstduwer Open Vld

Vijf jaar nadat Bruggelinge Ann Soete (60 jaar) voor het eerst verkozen werd in het Vlaams Parlement, zal ze opnieuw terug te vinden zijn op de kieslijsten voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei 2019. Lees verder…

Pers & Media

Plaatsing tijdelijke Kruispoortbrug I

Goed nieuws in het vooruitzicht! Volgens de huidige planning zou de tijdelijke Kruispoortbrug I in gebruik kunnen worden genomen tegen 22 december 2017. Dit blijkt uit een parlementaire vraag hierover van Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Soete Lees verder…

Pers & Media

1 september 2017 persbericht: Ann Soete gaat verder als onafhankelijke

Geachte, Ik heb besloten met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap van N-VA op te zeggen. Ik verlaat dus de N-VA fractie en zal verder als onafhankelijke zetelen, zowel als gemeenteraadslid in Brugge als in het Vlaams Lees verder…