14 september 2017

1 september 2017 persbericht: Ann Soete gaat verder als onafhankelijke

Geachte,

Ik heb besloten met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap van N-VA op te zeggen. Ik verlaat dus de N-VA fractie en zal verder als onafhankelijke zetelen, zowel als gemeenteraadslid in Brugge als in het Vlaams Parlement. Ook collega gemeenteraadslid Sabine Helleputte verlaat bij deze de N-VA fractie en zal samen met mij verder als onafhankelijke zetelen.

De georkestreerde vernederingen en onderhuidse pesterijen vanwege Pol Van Den Driessche en lokale voorzitter Dirk Barbier hebben mij uiteindelijke gedwongen tot deze beslissing.  Het feit dat ook zogenaamde sympathisanten van mij belaagd worden kan en wil ik niet langer verdragen.

In 2012 heb ik in uiterst moeilijke omstandigheden de lijst getrokken  en samen met de ganse ploeg een succesvol resultaat behaald. Persoonlijk behaalde ik 5.620 voorkeurstemmen, in 2014 zelfs 23.127 waarvan 7.234 in Brugge.  Als fractieleidster heb ik steeds harde maar correcte oppositie gevoerd. De plaatselijke afdeling heeft mij niet gekozen als lijsttrekker, en dat is hard aangekomen. Toch heb ik dit aanvaard, want verlies hoort ook eenmaal bij het politieke spel. Ik zou zeker voluit voor de tweede plaats gegaan zijn indien de kandidaat-lijsttrekker een jonge vernieuwende persoon was geweest. Ik heb echter nooit kunnen begrijpen dat men een vrouw aan de kant heeft geschoven voor een man met een dergelijk vrouwonvriendelijk verleden. Wanneer de lokale voorzitter mij ook nog de ultieme vernedering wou aansmeren door het bestuur aan te manen mij ook nog van de laatste plaats weg te stemmen, was voor mij de maat vol.

In de laatste maanden heb ik ontzettend veel nagedacht. Ik heb het lang volgehouden omwille van een aantal mensen binnen N-VA die het zeer goed voor hebben met de partij en met Brugge. Ik heb ook ontelbare gesprekken gevoerd met Bruggelingen, zowel van binnen als buiten de politiek. Ik zal mij als onafhankelijke voor de volle 100 procent blijven inzetten voor mijn kiezers.

Ik heb altijd gesteld dat ik zal luisteren naar mijn kiezers en naar de bevolking. Op basis van deze gesprekken zal ik beslissen hoe ik mijn politieke toekomst verder zal invullen.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken die mij in de laatste maanden gesteund heeft en mij verontschuldigen aan mijn vrienden en sympathisanten die ik niet allemaal persoonlijk heb ik kunnen verwittigen.

Ann Soete

Please follow and like us:
Categorieën: Pers & Media

Gerelateerde artikelen

Pers & Media

PERSBERICHT: Ann Soete 2e lijstduwer Open Vld

Vijf jaar nadat Bruggelinge Ann Soete (60 jaar) voor het eerst verkozen werd in het Vlaams Parlement, zal ze opnieuw terug te vinden zijn op de kieslijsten voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei 2019. Lees verder…

Pers & Media

Plaatsing tijdelijke Kruispoortbrug I

Goed nieuws in het vooruitzicht! Volgens de huidige planning zou de tijdelijke Kruispoortbrug I in gebruik kunnen worden genomen tegen 22 december 2017. Dit blijkt uit een parlementaire vraag hierover van Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Soete Lees verder…

Pers & Media

Een nieuwe motor voor Brugge

Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan handen in elkaar   Persbericht: Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Ann Soete (onafhankelijk) slaan de handen in elkaar. Beide vrouwelijke politici, uit de hoofdstad Lees verder…